Pobjeda odbojkašica Poreča u Osijeku

OSIJEK : POREČ 1:3
Gostovanjem u Osijeku odbojkašice Poreča započele su drugi krug prvenstva, za razliku od prijašnjih godina kada se drugi dio prvenstva dočekivao na jedno od prva četiri mjesta i bezbrižno pripremalo doigravanje za prvaka, ove godine plaća se cijena smjene generacija, te se plasmanom na sedmo mjesto u prvom dijelu sezone krenulo u borbu za opstank u Superligi.

Do jučer, na papiru Porečanke su bile jedne od glavnih kandidatkinja za ispadanje unatoč tome što su na mini tablici za opstanak zauzimale drugo mjesto, ali nakon pobjede u Osijeku, malo su dalje od mjesta sa kojeg se napušta društvo najboljih klubova Hrvatske.

1. Olimpik Zagreb 13
2. Poreč          12
3. Osijek         11
4. N.Gradiška      0             

Put Osijeka krenula je ekipa u kojoj su nedostajale četiri igračice prve postave, u prelaznom roku klub je napustila iskusna Brletić Karmen, opet teže ozlijeđena talentirana Mika Grbavica, još nezaliječena Fatorić Dea, a najiskusnija Novosel Marina zbog obveza ne može na gostujuće utakmice.

Ali postoji uvijek jedno veliko ...ALI... naročito kad su u pitanju porečke odbojkašice i trener Miki – Stojaković.

Asevi iz rukava, iznenađenje protiv osječanki ovoga su puta bile nove "nade" našega kluba Brajković Antonieta i Levak Nika, uz nešto iskusniju Makovac Emili, predvođene Todorović Nikom, Ćosić Doroteom, Burilo Lenom i liberom Zahirović Eminom, ostatak ekipe su sačinjavale Licul Elena, Vranjanin Sara, Iva Nikačević, te ozlijeđene Fatorić Dea i Mika Grbavica.

Posložena taktika, vrhunska izvedba, zalaganje, borbenost i inat dovele su do zaslužene pobjede nakon gotovo dva sata (116 minuta) igre, rezultat 3:1 za OK Poreč (21; 23;- 25; 21). Trebalo je biti 3:0, no poznato je već da naše djevojke vole "počastiti" protivnice, tako su i ovoga puta u trećem setu nakon vodstva 17:7, prepustile set Osječankama no to je bilo "sve", četvrtim setom su potvrdile sigurnu pobjedu.

Sljedećeg vikenda predstoji utakmica u Velom Joži protiv ekipe Nove Gradiške, koliko god se to činilo laganim protivnikom u ligi za opstanak ga nema, mora se potvrditi ova izuzetno bitna gostujuća pobjeda. Ovo je ujedno i najbolja pozivnica ljubiteljima odbojke i navijačima do dođu podržati mlade odbojkašice Poreča u borbi za opstanak u društvu najboljih klubova Hrvatske.

(rex)

Facebook komentari