Plivački izazov između otoka Krka i Cresa sa završetkom u Rapcu

KVARNER SWIM CHALLENGE 2019., 11. I 12. LISTOPADA
Nakon uspješne prve godine, drugu godinu za redom organizira se Kvarner Swim Challenge, plivački izazov za daljinske plivače. Događaj će trajati dva dana, 11. i 12. listopada uz sudjelovanje 60 plivača, pretežito iz Ujedinjenog Kraljevstva i Češke.

Prvi dan uključuje plivanje na relaciji Beli (Cres) – Glavotok (Krk)- Porat, dok će drugi dan, u subotu 12. listopada plivati od Porozine do ulaska u Plominski zaljev sa završetkom u Rapcu.

Plivanje od Porozine do ulaska u Plominski zaljev započet će u 9:30 sati, odakle će start drugog plivanja sve do Rapca započeti u 13:30 sati, s planiranim završetkom u 17:00 sati na plaži poznatoj pod nazivom „Mala đirina“ ispod Miramar Sunny Hotel & Residence by Valamar u Rapcu.

Plivači koji pristupaju tom događaju nisu neiskusni plivači, već dokazano vješti plivači koji tradicionalno pristupaju takvim i sličnim događajima diljem Europe. Budući da se radi o međunarodnom događaju, ovaj je događaj organiziran u uskoj suradnji s londonskom sportskim klubom Red Top Swim.

Organizacijom takvog događaja na našim prostorima, INCroatia zajedno s partnerima žele napraviti jedan pozitivan korak naprijed u promicanju izvansezonskog turizma te prikazati plivanje kao izvor zdravlja i doprinijeti popularizaciji plivačko-rekreativnog sporta izvan natjecateljskih krugova.

(REX/FOTO INCroatia)

Facebook komentari