Plivački klub Delfin proslavio 70. obljetnicu

PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA ROVINJSKIH VATERPOLISTA I PLIVAČA
Ove godine Plivački klub Delfin slavi 70 godina postojanja. Godišnjica kluba svečano se obilježila u petak, 29. studenog u prostorijama Academia Banqueta u Rovinju.

Plivački klub “Delfin” osnovan je 1949. godine kako bi se zainteresiranima ponudio zabavan, zdrav i nadasve društveno koristan i prihvatljiv način provođenja slobodnog vremena.
Klub je utemeljila grupa entuzijasta vođena prof. Nikšom Kalačićem, pod imenom Plivački klub ''Delfin'', koji je objedinjavao plivanje i vaterpolo.
“Delfin” je danas respektabilan klub sa organiziranom školom plivanja, koja djeluje uglavnom u ljetnim mjesecima, i kroz čije redove prođe od 100-150 neplivača i poluplivača.

Glavni dio sinoćnjeg događanja bilo je predstavljanje „Monografije 70 godina vaterpolo i plivačkog kluba Delfin – Rovinj“.

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga, predsjednici Hrvatskog plivačkog i vaterpolo saveza, izbornik vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak i brojni drugi uvaženi gosti obilježili su ovaj veliki jubilej te se zajedno podsjetili značajnih sportskih trenutaka i uspjeha.
(Rex/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari