Plesni klub Infinity iz Pule uspješan na Dancestaru u Poreču!

MARY SHAW 3.MJESTO OPEN SENIORS TE ALADDIN 3.MJESTO OPEN MINI

Voditeljica Plesbnog kluba Infinity iz Pule, Barbara Čalić silno je ponosna na svoje male plesače i njihove nastupe na najvećem dosad održanom Dancestaru u Poreču.

Koreografija Mary Shaw - osvojila je 3. mjesto u OPEN -seniors, a koreografija  Aladdin - 3. mjesto u OPEN - mini.

Inače, ovogodišnje osmo izdanje međunarodnog plesnog natjecanja DanceStar 2016. okupilo je tisuće rasplesanih natjecatelja iz cijelog svijeta, a Poreč je pet dana bio velika, vesela i šarena plesna pozornica.Užarena atmosfera puna emocija; strasti i ljubavi prema plesu; mladi iz cijelog svijeta dan i noć u plesnom ritmu; smijeh i suze; sjajna turistička promocija Hrvatske i događaj koji Istru  uvrštava među najvažnija svjetska plesna natjecanja – u svom najvećem izdanju do sada DanceStar je okupio čak 5500 plesača iz cijelog svijeta, od Južne Afrike do brojnih europskih zemalja.

Predstavnici 20 zemalja svijeta natjecali su se u brojnim plesnim kategorijama poput baleta, nacionalnih plesova, stepa, akrobatskog plesa, jazza, lyricala, MTV commerciala, Contemporary modern, mjuzikla, urbanih stilova te u zahtjevnim produkcijskim brojevima, a plesači su bili podijeljeni u četiri dobne skupine i kategorije. Natjecanje se odvijalo u dvije lige, onoj jačoj A ligi te B ligi, koja je svim ostalim plesačima dala priliku da osjete žar borbe i čari natjecanja.

DanceStar Gala Show 2016. obilježila je vrhunska produkcija, najbolje plesne koreografije i užarena atmosfera u sportskoj dvorani Žatika ispunjenoj do zadnjeg mjesta, a titulu pobjednika dobila je plesna skupina Formation iz Mađarske.

Impresivan sudački tim, između ostalih, činili su Jose de la Cruz iz SAD-a koji je plesao s najboljim rock i alternativnim glazbenicima kao što su Linkin Park, The Prodigy i Marilyn Manson; Justin Conte koji je radio s Paulom Abdul, Miley Cyrus i Jordin Sparks; naša bivša primabalerina Almira Osmanović; Igor Barberić; Leonard Jakovina; Ellen Wawrzyniak i Paul Modjadji.

- Na DanceStaru je bilo i više nego zabavno, sjajno je i uzbudljivo vidjeti toliko plesača i ljudi iz različitih dijelova svijeta na jednom mjestu, a sve ih spaja – ples! Mi suci čeznemo vidjeti nešto originalno, svježe i kreativno, stoga je moj savjet svim mladim plesačima da prouče korijene plesa, kako je nastao. Na taj će način njihova izvedba dobiti više duše, rekao je Justin Conte.

Cijelo natjecanje budno je pratila Međunarodna plesna udruga ESDU (European Dance Union), jedna od najvećih plesnih organizacija na svijetu. Čestitke svima, organizatorima i izvođačima! (REX)

Facebook komentari