Plenković:“Vlada će tijekom mandata predložiti balansirani zakon o neradnoj nedjelji”

"U INTERESU JE OBITELJI I ZDRAVOG BALANSA IZMEĐU RADA I ODMORA"
Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak da splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara uvijek ima njegovu potporu, odgovarajući na pitanje hoće li Krstulović Opara biti kandidat na sljedećim lokalnim izborima u svibnju 2021. godine.

"Andro ima moju potporu uvijek. HDZ, ne samo u Splitu nego uopće, na lokalne izbore u svibnju 2021. godine izlazi s velikim ambicijama. Andro je bio naš kandidat i na izborima za Sabor, i tu je osvojio mandat, prema tome to sve govori kolika je potpora", rekao je Plenković novinarima nakon sastanka sa splitskim gradonačelnikom i županom Blaženkom Bobanom.

Komentirao je i HDZ-ovo predizborno obećanje o zabrani rada nedjeljom, jer je Ustavni sud utvrdio da jedino Stožerova zabrana rada trgovina nedjeljom nije bila u skladu s Ustavom, podsjetivši kako je u nekim anketama čak 80 posto građana bilo za neradnu nedjelju.

"Mi smatramo da bi to bilo dobro i u interesu obitelji i zdravog balansa između rada, odmora i provođenja vremena u krugu najbližih. Vlada će tijekom ovoga mandata predložiti zakon koji će tražiti balans između onoga da se u načelu ne radi, a da omogućimo jedan broj nedjelja koji bi bio radan", najavio je Plenković.

(rex)

Facebook komentari