Pijani vozač (20) vrijeđao policajce i oštetio im vozilo

U JURNJAVI IZGUBIO NADZOR NAD AUTOM I UDARIO U BETONSKI ZID
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, rovinjska je policija utvrdila sumnju da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Naime, 12. veljače oko 1:30 sati, 20-godišnjak je upravljao automobilom Golf, pulske registarske oznake, kolnikom Ulice Laste u Rovinju te je zbog neprilagođene brzine kretanja, u kočenju izgubio nadzor nad automobilom i prednjim dijelom udario u betonski zid. Policijski službenici alkotestirali su vozača te je utvrđeno kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola (1.25 promila). Prilikom policijskog postupanja, 20-godišnjak je vrijeđao policijske službenike te se pokušao udaljiti s mjesta događaja radi čega su ga policijski službenici priveli u policijsku postaju. Prilikom smještaja u službeno vozilo, 20-godišnjak je nogom udario u stražnji branik službenog vozila, pri čemu je oštetio branik te je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, dok se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.
(Rex)

Facebook komentari