Petoboj nacija, međunarodna sportska manifestacija u boćanju

REVIJA POSVEĆENA ALEKSANDRU ANZURU I BRUNU ALPHOPNSEU LAGIERU U PAZINU
Nakon lanjskog boćarskog petoboja reprezentacija Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Srbije u crnogorskom Tivtu ovogodišnja boćarska karavana stiže u Pazin gdje će se od 16. do 19. kolovoza 2018. godine održati petoboj nacija posvećen dvojici preminulih boćarskih velikana – Pazincu Aleksandru Anzuru i Francuzu Brunu Alphonseu Lagieru.

Nakon Velike nagrade Pazina u boćanju, na kojoj je nastupila nekolicina igrača iz vrha svjetskog boćanja, biti će to prilika hrvatskoj reprezentaciji za obranom prošlogodišnjeg naslova te možda i peti naslov turnira zaredom.
Reprezentaciji predvođenoj izbornikom Jure Maglićem, nastup u Pazinu bit će dobra provjera uoči ovogodišnjeg najvažnijeg seniorskog natjecanja, a to je Europsko prvenstvo u Italiji krajem rujna. Pomoćnik izborniku bit će poznati pazinski boćarski as Valter Ivančić, a među igračima valja izdvojiti Alena Guština iz Pazina te ostale igrače: Peru i Marina Ćubelu, Marina Miličevića, Darijana Živolića, Igora Hajseka, Nenada Tadića i Tomislava Kolobarića.
     
Uz Hrvatsku, istarskoj je publici poznata i slovenska reprezentacija predvođena iskusnim Davorom Janžičem, inače zlatnim u paru s lanjskog Svjetskog prvenstva u Maroku te finalistom nedavno održane Velike nagrade Pazina. Janžić i Jure Kocjek su u tom finalnom susretu bili bolji od srpskog para, od kojeg će u Pazinu nastupiti Srđan Butorac.
    
Petoboj nacija započinje u četvrtak navečer kada se u hotelu Lovac planira održati ždrijeb utakmica s početkom u 20 sati. Prvo kolo započet će u petak u 9 sati ujutro na vanjskim terenima Boćarskog centra Aleksandar Anzur dok će drugo kolo krenuti u 16 sati. Svečana ceremonija otvaranja predviđena je za 18 sati, kada se očekuje i kraći kulturno-umjetnički program te se kasnije nastavlja s odigravanjem drugog kola. Treće kolu je na rasporedu u subotu s početkom u 9 sati, a četvrto istog dana u 16 sati. Posljednje kolo u planu je za nedjelju za 9 sati, a u 13 sati slijedi zajednički ručak svih sudionika i proglašenje pobjednika.

U slučaju kiše, natjecanja će se odvijati u boćarskoj dvorani. Kako bi se ovakvo natjecanje moglo održati na primjerenoj razini postavit će se novi kontejner čime će svlačionice dvorane dobiti novi izgled.
    
(rex)

Facebook komentari