Petak oblačan i vrlo nestabilan…

MOGUĆI SU I IZRAŽENIJI GRMLJAVINSKI PLJUSKOVI
Petak će proteći u znaku pretežno oblačnog i vrlo nestabilnog vremena uz mjestimičnu kišu, a mogući su i izraženiji grmljavinski pljuskovi. Na moru može biti jačih neverina, naročito sredinom dana. Puhat će većinom slabo do umjereno jugo, poslijepodne i navečer u okretanju na mjestimice jak jugozapadnjak. Uz jači razvoj oblaka tijekom dana može biti prolazno jakog vjetra promjenjivog smjera. Jutarnje temperature zraka od 17 do 23°C, dnevne vrijednosti između 23 i 27°C.

Subota: djelomice sunčano vrijeme uz mjestimičnu kišu, a lokalno su mogući i izraženiji grmljavinski pljuskovi. Sredinom dana očekujemo i dulja sunčana razdoblja, naročito uz obalu. Puhat će slab do umjeren, u gorju i na moru povremeno jak jugozapadnjak, navečer zapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 18 do 23˘C, dnevne vrijednosti između 22 i 27°C.

Nedjelja: Pretežno oblačno vrijeme uz čestu kišu, a u prvom dijelu dana izgledni su i izraženiji grmljavinski pljuskovi. Kiša će poslijepodne biti rjeđa pojava, a bit će i duljih sunčanih razdoblja. Zapuhat će umjerena, na poznatim lokalitetima prolazno jaka bura uz osjetan pad temperature zraka. Jutarnje temperature zraka od 14 do 19°C, dnevne vrijednosti između 19 i 23°C.

(REX)

Facebook komentari