Pet za 5! -  Dani rukotvorina 2021.

16. – 18. RUJNA 2021./ PAZINSKI KAŠTEL
Potaknuti petom godišnjicom održavanja, ocjenom pet (kojom su ih ocijenili posjetitelji putem ankete) te brojem prstiju na ruci, ovogodišnje Dane rukotvorina nazvali su Pet za 5!

Glavni je motiv pokretanja ove manifestacije bio što široj publici približiti rukotvorstvo. Tematski su započeli s materijalima izrade rukotvorina - drvo, glina i tekstil, a zatim je naglasak bio na nositeljima raznih vještina - rukotovrcima. Manifestaciju je pratio i sajam rukotvorina inspiriranih tradicijskom baštinom Istre. Osim toga posjetitelji su imali prilike sudjelovati u brojim kreativno edukativnim radionicama, slušati stručna predavanja ili razgledati tematske izložbe.

Iako je programski koncept, kako prošle tako i ove godine, prilagođen trenutnim epidemiološkim uvjetima, a broj radionica i sudionika ograničen, organizatori se nadaju da će svatko pronaći nešto novo i inspirativno za sebe.

Manifestaciju prati manja prigodna izložba maketa Priče s Pazinštine. Makete su dio fundusa muzeja, a prikazuju kako se nekada sušio duhan, obrađivala konoplja, vadio boksit i drugo. Autor ovih slikovitih maketa je Antun Paris.

PROGRAM:
16. 9. 2021.

10:00 – 12:00 Izrada drvenih žlica i kuhača - radionica
12:00         Priče s Pazinštine – predstavljanje maketa Antona Parisa
18:00            Kreativnost, intuicija, mudrost - predavanje i radionica, Ana Božac, prof. psihologije, art-terapeut

17. 9. 2021.

10:00 – 12:00 Crtamo iglom i koncem -  radionica veza
17:00 – 19:00 Predstavljanje kreativnih udruga: Društvo likovnih stvaratelja Pazin, Merlin i Birikina Pula - Radionica iznenađenja

18. 9. 2021.

10:00 – 13:00 Dekupaž na drvu - radionica za velike i male

Ulaz na sve programe je slobodan, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Prijave za radionice do popunjena mjesta na: mirjana@emi.hr ili u Inbox FB Etnografskog muzeja Istre.

(rex)

Facebook komentari