Pet milijuna kuna za 500 najboljih odgojno - obrazovnih djelatnika

MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA  NAGRAĐUJE S 10 TISUĆA KUNA
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je u subotu da će to ministarstvo 500 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika nagraditi s 10 tisuća kuna bruto i za to je u proračunu osigurano pet milijuna kuna.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u priopćenju navodi kako je otvorilo javni poziv za nagrađivanje najboljih odgojno- obrazovnih djelatnika u 2019./2020. godini te će i ove godine, na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, na sam Dan učitelja nagraditi 500 najboljih i to novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto.

Ministrica Divjak poručila je kako vjeruje da je ovo sjajna prilika za izvrsne i motivirane učitelje, nastavnike i odgajatelje koji nam svima trebaju biti uzor. „Iznimno je važno nastaviti ovakve aktivnosti jer nagrađivanjem najboljih razbijamo uravnilovku i gradimo kulturu prepoznavanja kvalitete, rada i odgovornosti.“, istaknula je.

Nagrađivanje najboljih odgojno-obrazovnih radnika

Unatoč krizi koja nas je zadesila i dalje gradimo kulturu nagrađivanja i ekosustav izvrsnosti! Otvoren je poziv za nagrađivanje preko 500 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika s 10.000 kuna bruto. �� Podijelite s prijateljima i javite se na ���� https://bit.ly/2LtMtyL

Objavljuje Blaženka Divjak u Subota, 16. svibnja 2020.

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja prošle je godine prvi put na Dan učitelja nagradilo 510 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika. Javni poziv za nagrađivanje otvoren je do 30. lipnja 2020. (https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/3729).

Prijave će razmatrati Povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje. Ministarstvo navodi kako je osnova za nagrađivanje omogućena Pravilnikom o nagrađivanju koji je prvi put donesen uopće. Pravilnik o nagrađivanju uz Pravilnik o napredovanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima, koji je promijenjen nakon pune 23 godine te inicijativu za rastom plaća učitelja te, također prvi put, priznavanje statusa učitelja kao službenih osoba, još su jedna u nizu mjera s ciljem poboljšanja statusa učitelja u društvu, istaknuto je.

(REX)

Facebook komentari