Pernar: Izaberemo li Europu nastavljamo s dužničkim ropstvom

SUSRETI-IVAN PERNAR PRVOBORAC POSUSTALE  „FACEBOOK REVOLUCIJE“
Već drugi put u Puli susreli smo se s tzv. prvoborcem facebook revolucije u Hrvatskoj Ivanom Pernarom, mladim čovjekom punog ideala i pozitivnog idealizma, koji se u međuvremenu, čini nam se, ipak malo „skulirao“. Nakon što je više puta bio uhićivan i prekršajno kažnjavan zbog pozivanja fanova putem te društvene mreže na rušenje aktualne vlasti, a na početku dobro posjećenim skupovima. Zapravo, nakon višesatnog razgovora s Pernarom, reporteri Regional Expressa došli su do zaključka da se je naš mladi i, u budućnosti zasigurno perspektivni političar, drastično promijenio i evoluirao osnovavši i stranku Savez za promjene. No, krenimo otpočetka.
Prvi put vidjeli smo ga u Puli neposredno nakon zadnjeg policijskog odvođenja u pritvor, no tad ga u Flanatičkoj ulici nismo uspjeli sustići kako bi porazgovarali mali i sa njim. Drugi put prilika nam se pružila danas, kad nas je s Pernarom upoznao Siniša Čović – BlackThing, Puljanin i njegov vjerni fan. S obzirom da je, kako smo naglasili, za razliku od prvoga puta i fizički ojačao, samim tim nije nas iznenadio njegov poziv da mu se pridružimo na klopi - pizzi. S obzirom da se mi previše ne odmičemo od trbuha našeg grada Tržnice, samim tim predložili smo mu pizzu u studenskom restoranu kod nekadašnjeg Sljemena. I sam iznenađen gdje smo ga odveli, naveo je kako se on inače prehranjuje u sličnim restoranima. Međutim, njegova neposrednost sa korisnicima od kojih je posudio iskaznicu zahvaljujući kojoj je dvije pizze platio niti 10 kuna, oduševila nas je. A, to pak samo znači da je evolucija Pernara kao fejsbookovca i Pernara političara uspješno dovedena do jedne određene idealne razine za njegove godine i status u Hrvatskoj. Premda je nas više interesirao njegov dojam o Puli i Puljanima kao aktualnim i budućim glasačima, mladi Pernar svojom pomalo agresivnom karizmom kad se najeo i došao k sebi, našu lopticu odmah je odgurao na svoj koš. A njegov trenutačni koš je ekonomija. Ma mogli smo ga mi uvjeravati da je područje našeg djelovanja tek revijalni ton, stalnim retoričkim pitanjima pokušao nas je izvući iz te revije ubacujući nas u samo srce svjetskog bankarstva, ekonomije, kritičnih brojki, devalvacija, masonerije i.... No, mi se nismo dali obrazlažući da nas tako visoka politika zasad još ne interesira premda nam je on naveo da bi trebalo biti suprotno jer: „Da li bi novac trebao biti u službi ostvarivanja što većeg gospodarskog rasta i što niže nezaposlenosti ili bi trebalo žrtvovati radna mjesta i gospodarski rast da bi se očuvala vrijednost novca. Drugim riječima, da li novac postoji radi čovjeka ili čovjek radi novca?“, tek minijaturni dio je njegovih retoričkih razmišljanja i propitivanja kroz koja je želio vidjeti jesmo li mi uz njega ili...? Zapravo, cijelo vrijeme nas je uvjeravao kako nam birajući ove zasad dvije političke opcije (lijeva i centar-desna) ne preostaje ništa drugo do dužnička kriza koju će isplaćivati eventualno naši praunuci. Zbori mladi Pernar uvjereno i bez kompromisa navodeći kako njemu tj. njegovoj stranci, Savezu za promjene zasad nije cilj neka revolucija u politici već samo ukazivanje građanima da ako izaberemo nekoga od već poznatih i posredno uđemo u Europu nema nam spasa. Jer tamo ne vladaju ljudi, političari i stranke, već kapital i banke fiktivnim novcem kojeg odavno nema i koji je i doveo do svega ovoga, a kraj nam je u dužničkom ropstvu, kamata bez glavnice.
Na kraju naše spike, mladi i nadasve inteligentan i dobro fiskalno podučen Ivan Pernar, tako jednostavno poželio je dok je u Puli otići malo i na more uz opasku kako su Puljani super ljudi, ali nešto slabije politički osviješteni. Zato je i došao, zaključuje, a da bi na svoj program navukao što više mladih, starih i pametnih ljudi koji znaju da još dugo ovako neće ići. A da mu politika ide uz ruku ide mu, jer od početka našeg razgovora nisu ga prestajali zvati fanovi iz cijele Hrvatske. Poželjeli smo mu ugodno kupanje i ostatak dana uz nadu da će uspjeti u svom naumu pošto putem fejsa, saznajemo, neće više stvarati frku...
(V. NEMEČEK)

Facebook komentari