Performans pulske umjetnice Roberte Weissman u Bangladešu

CHITTAGONG OPENART BIENNALE 2019
Roberta Weissman Nagy jedina je umjetnica iz Hrvatske koja sudjeluje na prvom Art Biennalu u Bangladešu. U programu sudjeluje 80 internacionalnih umjetnika iz 11 zemalja.  

Pulska umjetnica i pedagoginja sudjeluje sa svojim radom "Place with no Surface", performansom koji je nastao u suradnji s Christianom Pinzanom, a do sada je prikazan  u Veneciji u palači CaZannardi za trajanja Biennala Arhitekture 2108. Rad  je  uvršten u odabir performansa već prvog dana u prostorima Univerziteta Chittagong.

U sklopu organiziranih sadržaja  Biennale  ima i Art Kamp za djecu te radionice umjetnika s djecom, uz izložbu.

Chittagong OpenArt Biennale 2019  održava se od 8. do 12. veljače, a po prvi se put odvija na  otvorenom, javnom prostoru. 
Internacionalne umjetničke prakse privremeno će biti izložene u urbanim prostorima, oblikujući grad u gigantsku izložbu s velikim protokom posjetitelja. 

COAB 19  pruža otvorenu platformu za profesionalce vezane uz vizualnu umjetnost, dizajn, arhitekturu i druge kulturne sadržaje kojom se omogućava razmjena i edukacija umjetničkih praksi i rukopisa.

Sljedeća izložba Roberte Weissman Nagy vit će 9. ožujka u Umagu, a odvijat će se paralelno u Gradskoj Galeriji Umag i Muzeju Umag.

(REx)

Facebook komentari