Pčelar je roj pčela sa zgrade u Puli zbrinuo u košnicu

MOLE SE GRAĐANI AKO PRIMIJETE POJAVU ROJA PČELA DA NAZOVU 098-9825684
Danas smo na zgradi u ulici Mate Balote 7 zamijetili čudnu pojavu, ali koja se ponovlja iz godine u godinu, naime, veliki roj pčela se okupio oko rupe u fasadi. Od dr. sc. Nediljko Landeka, dipl. sanit. ing., voditelja Odjela za deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju ZZJZ dobili smo obavijest da se radi o roju pčela koji se sprema odvojiti od matičnog društva. To je pojava koja se svake godine ponovi nekako u ovo isto vrijeme. Naime, u toj staroj zgradi na dva mjesta u rupama oštećene fasade žive pčele potpuno samostalno i uspješno opstaju bez pomoći pčelara.

Od tih pčela se tijekom svake godine odvoji roj koji se spusti negdje u blizinu te ga pokupi lokalni pčelar. Tijekom dana obaviješteni su pčelari koji su pratili razvoj situacije i roj su zbrinuli u košnicu. Košnicu je spustio u Nazorovoj ulici čekajući da se u nju skupe pčele, koje će poslije zbrinuti na drugo mjesto.

Mole se građani da ukoliko primijete ovakvu pojavu ovih dana da nazovu pčelara ili obavijeste Zavod za javno zdravstvo na broj 098-9825684, a koji će se pobrinuti da pčele budu zbrinute na odgovarajući način.

(/rex/ foto Dorijan Vrkljan) 

Facebook komentari