Pauci pobjednici 2. Rekreativne stolnoteniske Asterix lige

ORGANIZATOR LIGE JE STK ARENA FERRO
U nedjelju, 11. veljače je odigrana zadnja utakmica ovogodišnjeg izdanja stolnoteniske rekreativne lige u organizaciji STK Arene Ferro. Kao i većina utakmica i ova je obilovala neizvjesnošću, a i ulog je bio značajan. Kum 2 i A Je To su se borili za utješno, drugo mjesto što im, s obzirom na ambicije obje ekipe ka osvajanju lige sigurno nije zadovoljavajuće.

Igračica utakmice je igračica A Je To, Tijana Kuzmić koja je vrlo uvjerljivo dobila sve tri partije i dala glavni doprinos osvajanju drugog mjesta. A Je To je pobijedio sa 5-4, a uz tri pobjede Kuzmić po jednu pobjedu su pridodali Škifić i Kovačević.

Kod Kum 2 Cinkopan Eduard i Jenisej Vinovrški su ostvarili dvije pobjede, ali Belušić nije bio dorastao protivnik. Za nešto više Kum 2 bi trebao riješiti pitanje trećeg igrača čime bi svakako bili konkurentni i za osvajanje lige. Za osvajanje drugog mjesta ekipi Kum 2 je trebala pobjeda od 6-3. Porazom od 5-4 drugo mjesto su prepustili prošlogodišnjim pobjednicima, ekipi A Je To.

Drugo izdanje lige je osvojila ekipa Pauci, poletarci STK Pule pojačani mamom Ivanom Zidarić. Igrali su u sastavu Dino Zidarić, Borna Zohil, Andrej Mrkić, Petar Zidarić i Ivana Zidarić. Ligu su osvojili bez poraza iako su se u tri navrata izvlačili sa pobjedama od 5-4. Dino Zidarić je i prvi igrač lige sa svih 30 pobjeda što ostavlja dojam da je prejak za ovu ligu. Tisak studio ovog puta nije uzeo pehar, ali je bio konkurentan u utakmicama sa najboljima što osigurava zanimljivost i u slijedećoj ligi. Pulapromet i Croasan su ovog puta podijelili 5. i 6. mjesto s tim što su klinci Croasana uspjeli ostvariti pobjedu nad vozačima Pulaprometa.

Zaključak organizatora je da je liga pravi pogodak. Vrlo zanimljive i izjednačene utakmice, poticanje rekreativaca na veći angažman i aktivnost kao i povećanje interesa za ovaj lijepi sport ukazuju da treba nastaviti sa organizacijom lige.
    
Za drugoplasirani A Je To su nastupili Tijana Kuzmić koja je i treća igračica lige sa 23 pobjede i 7 poraza, Nenad Škifić, Nikola Kovačević i Enzo Špada. Trećeplasirana ekipa Kum 2 nastupala je u sastavu Jenisej Vinovrški koji je i drugoplasirani igrač lige sa 25 pobjeda i 5 poraza, Eduard Cinkopan, četvrtoplasirani igrač lige sa 23 pobjede i 7 poraza, Ivona Brkljača, Ivan Galiot i Marko Beluišić.
    
U petak, 16. veljače s početkom u 18.00 h u dvorani STK Arene Ferro u bivšoj vojarnio Karlo Rojc će se odigrati 7. rekreativno Asterix prvenstvo nakon čega će biti podijeljene nagrade za ciklus pojedinačnih prvenstava koja su igrana tijekom prošle godine i za 2. izdanje rekreativne stolnoteniske lige.
    
Za treće izdanje rekreativne stolnoteniske lige koija će se igrati od ožujka do lipnja su otvorene prijave koje se mogu izvršiti na e-mail kcinkopan@windowslive.com ili u dvorani STK Arene Ferro.

(REX)

Facebook komentari