Paragliding World Cup-a Croatia – Buzet 2009.

PRIJAVILI SE PILOTI IZ 32 SVJETSKE ZEMLJE
Ispred hotela »Fontana« u Buzetu, 11. srpnja 2009. godine s početkom u 19.30 sati svečano će se otvoriti Svjetski kup u paraglidingu. Ceremonija otvaranja je organizirana u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Buzeta, a sastojati će se od nastupa Klape »Boškarin«, kratkih govora predstavnika KSL «Tići« Buzet i gradonačelnika Grada Buzeta Valtera Flega te uz zdravicu svih prisutnih natjecatelja. Uz to, biti će i švedski stol te prezentacija domaćih autohtonih proizvoda Buzeštine. Zatvaranje natjecanja te proglašenje pobjednika održati će se 18. srpnja također u Hotelu »Fontana«.
Klub Slobodnog Letenja ''Tići'' iz Buzeta ove je godine organizator Svjetskoga kupa u paraglidingu pod nazivom Paragliding World Cup Croatia – Buzet 2009. Iznimna nam je čast biti prvi Klub u Hrvatskoj kojemu je ukazano povjerenje organiziranja ovakve manifestacije od strane krovne organizacije Paragliding World Cup Association-a, koja nosi epitet Formule 1 u ovom sportu.
Ove godine natjecanja Svjetskog kupa održala su se u Brazilu, Koreji, Turskoj i Francuskoj, a 11. srpnja natjecanje će se održati i kod nas te nakon toga Super finale u Italiji. Mi smo zadnje natjecanje pred finale tako da je napetost među natjecateljima jako velika a samim time i zainteresiranost za ovaj događaj u Hrvatskoj. Oko 130 najboljih svjetskih pilota borit će se tijekom 7 dana na istarskom nebu za što bolje rezultate, te time učiniti Buzet ne samo Gradom tartufa već i Gradom paraglidinga. Osim pilota, na natjecanje dolaze i članovi PWCA-a koji će nadgledati te pomagati u natjecanju.
Headquater odnosno sjedište natjecanja bit će smješteno u Hotelu »Fontana« gdje će se svakodnevno obrađivati podaci, pratiti natjecanje na video zidu, a ujedno i dobivati dnevni rezultati natjecanja.
Od domaćih pilota Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati Karlo Bonačić, Marko Hrgetić, Damir Bjondić, Damir Habek, Siniša Pintar, Zoran Bošković, Antoni Buljan te Saša Leskovar, a od svjetski poznatih faca dolaze nam od ženske populacije Elisa Houdry trenutno vodeća u Svjetskom kupu, Anja Kroll, Ewa Wisnierska te Keiko Hiraki. Od muške ekipe dolaze Andy Aebi, Stefan Wyss, Torsten Siegel te Urban i Aljaž Valič. Ukratko piloti će predstavljati ukupno 32 svjetske zemlje. (REX)

Facebook komentari