P.S. Pula na Kaštelu od 5.do 11.kolovoza 2017. - VIDEO

NAJBOLJI FILMOVI SA NAJBOLJIH SVJETSKIH FESTIVALA
U Povijesnom i Pomorskom muzeju Istre u Puli danas je predstavljen ovogodišnji program P.S. Pula - nastavak i završnica Pulskog Filmskog Festivala, koji će se ondje održati od 5. do 11. kolovoza. Uz ravnateljicu Festivala Gordanu Restović, program filmova na Kaštelu najavili su voditeljica odjela produkcije PFF-a Nataša Šimunov i ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac . Sedmodnevni program P.S.Pule, prepoznatljiv i omiljen Puležanima, donosi izuzetne i najbolje filmove sa svjetskih festivala, a koje je odabrao umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković.

Filmovi tematski zadiru u sve žanrove i imaju posebnu težinu i autorsku poruku. Ovo je prilika da publici, osim samog doživljaja filma pod zvijezdama predstavimo kvalitetne europske i svjetske dugometražne igrane filmove, jake dojmljivosti i visoke vrijednostifilmskog ostvarenja. Vjerujem da će se publika posebno obradovati posljednju večer, kada ćemo ugostiti dva filma jednog od najomiljenijeg glumca, redatelja i producenta Ljubiše Samardžića, dobitnika 6 Zlatnih arena u Puli, osobe koja je svojim radom ostavila neizbrisiv trag i daje značajan doprinos na području filmske umjetnosti - izjavila je Gordana Restović.

Producentica Festivala Nataša Šimunov osvrnula se na ovogodišnje filmske naslove, kojih ćemo u 7 dana gledati 14.  "Riječ je o izuzetno priznatim i cijenjenim filmovima, redom svi su nagrađivani na prestižnim filmskim festivalima i svakako ih valja pogledati. od 5. do 11. kolovoza očekuje ih premijera  pod zvjezdanim nebom pulskog Kaštela.  Prvu večer otvaraju češki film drama/komedija "Baka na ledu" i španjolski triler "Čovjek s tisuću lica". Svake filmske večeri prikazat će se dvije projekcije s početkom u 21.30 sati. Posebno mi je drago najaviti dolazak redatelja nagrađivanog filma "Kralj Belgijanaca" Petera Brosensa sa članovima filmske ekipe koji će osobno predstaviti svoj film 9. kolovoza, istaknula je Nataša Šimunov.

Cijena ulaznice iznosi 15,00 kn po filmu, a ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima: Kaštel od 5. do 11. kolovoza od 19.30 do 24.00 sata; u Kinu Valli od 1. do 11. kolovoza u radno vrijeme kina, te putem internet prodaje na www.kinovalli.net i www.pulafilmfestival.hr

Svi su međunarodni filmovi podnaslovljeni na hrvatski jezik, a oni koji nisu na engleskom i na engleski jezik.

(REX/ Manuel Angelini)

Video vezan uz članak

Facebook komentari