Ovu subotu 9. Festival terana i tartufa

20. LISTOPADA OD 12 SATI NA GLAVNOM TRGU U MOTOVUNU
Danas je održana tiskovna konferencija povodom Festivala terana i tartufa na kojoj su nazočili načelnik Tomislav Pahović i direktorica TZ Motovun Iva Jeletić Prodan.

Festival se održava ovu subotu 20.10. od 12 sati na glavnom trgu u Motovunu.

Pahović je pozdravio sve prisutne i osvrnuo se na već 9. izdanje Festivala terana i tartufa, te izrazio zadovoljstvo uspjehom i kvalitetom festivala koji raste iz godine u godinu. Enologija i gastronomija znatno su napredovale i svake godine privlače sve veći broj turista.

Festival terana i tartufa i ove godine donosi brojne izlagače, degustacije terana, tarufa i raznih proizvoda na bazi terana i tartufa. Motovunski festival sinonim je za kvalitetne vinare i posebno dobre primjerke terana i mjesto susreta najboljih proizvođača proizvoda od tartufa i tvrtki koje se bave otkupom tartufa.

Direktorica TZO Motovun Jeletić Prodan predstavila je program: „izlagači počinju s radom od 10 sati, a manifestacija svoja vrata otvara od 12 sati, a uživati u dobrom teranu i tartufima možete do 20 sati.  U 14 sati upriličit će se svečano otvorenje. Kupnjom degustacijske čaše po cijeni od 40 kn, te bona od 5 kuna gosti mogu kušati izložena vina. Najveći tartuf bira se u 15 sati, a posjetitelji će tijekom dana ocjenjivati najbolji teran po mišljenju publike, proglašenje će se održati u 19 sati, a svi koji glasaju mogu osvojiti i bogate poklon pakete.“

Isto tako Jeletić Prodan predstavila je vinare koji će se ove godine predstaviti, a to su domaći Benvenuti, Bertoša, Fakin, Novak, Tomaz, zatim gosti: Vina Trapan, Vina Zigante, Vina Lunika, Vina Coslovich, Vina Ferenac Giulio, Vina Ferenac Bruno, Vina D&D Sirotić, Vina Geržinić, tvrtke koje se bave prodajom i preradom tartufa Miro tartufi, Natura tartufi i Zigante tartufi, te ostali izlagači meda, maslinovog ulja, suhomesnatih proizvoda, čokolade, sira, voća i ostalih slastica na bazi terana ili tartufa.

I ove godine djeca mogu sudjelovati  u radionica izrade tjestenine u sklopu Društva naša djeca od 14 do 17 sati. Program se odvija u šatoru pa bojazni od kiše nema. Iskusni i profesionalni kuhari vodit će brigu o jelima na bazi terana i tartufa.

Za cjelodnevnu zabavu brine Kvarter Istria, a u 18 sati publiku zabavlja mlada i razigrana limena glazba iz Buja.

Načelnik Tomislav Pahović zahvalio se na podršci svim sponzorima i volonterima bez kojih ovaj festival ne bi bio tako kvalitetan, a posebno udruzi umirovljenika koja je i ove godine pripremila domaću tjesteninu.

Dobrodošli na festival terana i tartufa u Motovun.  

Facebook komentari