Ovog vikenda deseti Istrakon

ZNANSTVENO FANTASTIČNA KONVENCIJA U PAZINU OD 20. DO 22. OŽUJKA
Istrakon je znanstveno-fantastična konvencija edukativnog karaktera, koja ove godine obilježava svoje jubilarno deseto izdanje! Kao i svake godine, Istrakon će se održati u pazinskom Spomen domu, od 20. do 22. ožujka 2009. U programu Istrakona i ove će godine sudjelovati poznati astronom Korado Korlević, ali i doktori znanosti Ivan Šimatović, Ivo Orlić, Davor Horvatić, Josip Čirič,  te voditelja emisije „Na rubu znanosti“ Krešimir Mišak.
Kako ističu organizatoi na samoj se konvenciji okuplja se preko 500 poklonika SF-a i fantasija iz cijele Hrvatske, a raznim sadržajima Istrakona prisustvuje preko 2000 posjetitelja. «Istrakon» iz godine u godinu raste, kako sadržajem, tako i brojem posjetitelja, pa organizatori intenzivno rade na stvaranju uvjeta za prerastanje «Istrakona» iz regionalne u međunarodnu konvenciju te već nekoliko godina Pazin posjećuju i uvaženi inozemni gosti.
Prije tri godine u Pazinu je bio svjetski poznati SF autor Brian Aldiss, 2007. godine organizatori su ugostili britansku fantasy spisateljicu Juliet E. McKennu, prošle godine Johna A. Westa, spisatelja i samostalnog egiptologa, a ove godine gost je akademik Vladimir Paar, teoretičar fizike, koji će održati jedno predavanje i sudjelovati će u okruglom stolu.

Ovogodišnji program Istrakona 2009 sadržavat će:

- Predstavljanje nove zbirke  SF priča. U zbirci se objavljuje 20 najboljih SF priča pristiglih na natječaj za kratke SF priče koji je otvoren 10 mjeseci, s ciljem poticanje kreativnosti i SF stvaralaštva.
- Sajam i prezentaciju knjiga (u suradnji sa «Zagrebačkom naknadom» i «Algoritmom»)
- 16 predavanja različitih tematika od strane stručnih osoba
- Filmske projekcije SF tematike
- Edukativne SF&F radionice
- SF&F sportske manifestacije
- Brojne igre za poticanje kreativnosti
- Kvizove znanja i snalažljivosti
- Kompjutersku igraonica s umreženim računalima
- Zabavni program
Više informacija i detaljniji program potražite na www.istrakon.hr

Facebook komentari