Ovog petka Saša 21 i Let 3 u dvorištu Društvenog centra Rojc

LJETO U DNEVNOM I KONCERTI U DVORIŠTU ROJCA OVOG PETKA PREDSTAVLJAJU TRIBE
Pozivamo Vas na program Ljeto u Dnevnom / koncerti u dvorištu Rojca u petak, 10. srpnja kada će program TRIBE ugostiti DJ set Foreigners Everywhere, mladu umjetnicu Sandu Voloder, pulski bend SAŠA 21 i Riječane LET 3.

Program:

DJ set Foreigners Everywhere
20.30 sati Izložba u Dnevnom boravku Rojca autorice Sande Voloder  "Pepé smokes cigarettes"

21.30 sati Koncert pulskog benda Saša 21
22.30 sati Koncert riječkog benda Let3 koji će izvoditi materijale s prva dva albuma

Svakog utorka u programu Radio Rojca slušatelji mogu uživati u radijskoj emisiji “Tribe” koju uređuje i vodi pulski umjetnik Marko Vojnić. Program “Tribe” spaja različite glazbene žanrove u jedno ravnopravno pleme neovisno o ukusima. Pod utjecajem  različitih žanrova glazbe i umjetnosti ovo je proizvod nenaoružane akcije protiv globalizacije ukusa te predstavlja slobodno djelovanje umjetnika iz različitih žanrova koje povezuje neovisan i beskompromisan stav autorske glazbe i dj kulture.

“Tribe” se ponekad može konzumirati i audio – vizualno. Upravo takav “Tribe” dogodit će se ovog petka, 10. srpnja u unutarnjem dvorištu Rojca s početkom u 20.30 sati kada će umjetnica Sanda Voloder otvoriti svoju izložbu pod nazivom "Pepé smokes cigarettes".

U 21.30 slijedi koncert pulskog benda Saša 21, a u 22.30 i koncert riječkog benda LET 3. Tijekom večeri posjetitelji će moći užuvati i u DJ setu Foreigners Everywhere.

Cjelovečernji program bit će popraćen live streamingom na Radio Rojcu.

Ulaznice za ovaj događaj moguće je osigurati putem maila info.surojc@gmail.com.

Mlada umjetnica Sanda Voloder završila je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu i radi s djecom s teškoćama u razvoju. Još za vrijeme školovanja Sanda otkriva strast prema dizajnu, arhitekturi i umjetnosti pa tako paralelno sa studijem odlazi na satove crtanja i slikanja pod mentorstvom akademskih slikara. Stečene vještine i znanja kombinira i svakodnevno ih koristi u radu s djecom. Sretna je kada se izgubi u crtanju, suhe pastele su joj najmilije. Autorica će u Dnevnom boravku Rojca predstaviti seriju ilustracija pod nazivom “Pepé smokes cigarettes".

SAŠA 21 je boogie punk rock trio iz Pule i to je, koliko znamo, prvi ansambl takve vrste u svijetu. Pioniri žanra koji su sami kreirali.

Iako je ideja o bendu začeta negdje počekom ovog stoljeća - sa aktivnim i ozbiljnim radom započelo se tek 2012.

SAŠA 21 je 2014. objavio svoj prvi album (limitirano izdanje, samo na vinilu, 521 primjerak), a  bend je pjesme za novi, drugi po redu album upravo uputio u tvornicu. Ovog puta ciljani nosač zvuka je dvostruki CD , a ako sa proizvodnim procesom bude sve u redu izlazak materijala mozemo očekivati u idućih 10 - 15 dana.

Ansambl je do sada nastupao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj. 

Sa objavljivanjem novog albuma trebale su biti intenzivirane i koncertne aktivnosti, između ostalog gostovanja u Crnoj Gori i Makedoniji, ali zbog trenutne situacije  sve se odgađa do daljnjeg.

LET 3 je još 2009. na vinilu reizdao svoja prva dva legendarna i po mnogim kritičarima najbolja ex-Yu alter rock albuma "Two Dogs Fuckin" i "El Desperado" te ih popratio serijom od čak 7 rasprodanih ekskluzivnih "koncerata u rupi" koji su digli Rijeku na noge. Tri najavljena koncerta (30. i 31.10. te 2.11. 2009.) bila su rasprodana u samo nekoliko sati nakon čega je uslijedio veliki pritisak fanova da se doda još koncerata. Pa ih se dodalo još 4.

Povratak u prošlost vlastitog zvuka bio je i povratak na mjesto koje je ishodište za svaki punokrvni rock band – vlastitu prostoriju za vježbanje.
Taj su repertoar Letovci bili izveli još samo dva puta te 2009. godine - u Zagrebu u sklopu MARS Festivala i u Splitu u klubu Quasimodo u dva također rasprodana koncerta.

Sedam godina kasnije, na poziv fanova, u rujnu 2016. Let 3 odlučuje opet odsvirati koncerte na kojima svira repertoar isključivo sa prva dva legendarna albuma. U dva rasprodana bjelovarska i jednom zagrebačkom koncertu dogodio se neočekivani ponovni bum i rodila se ponovna glad za starim Letovim uratcima.

Uslijedili su pozivi za Beograd i Novi Sad gdje su ponovili isto što su činili i na ostalim ekskluzivnim "oldies" koncertima - uživali sa svojim starim prijateljima u svoja prva dva albuma u iskrenom i čistom koncertu.

Bez brnjica, vatrometa, čepova, topova, kostima i šminke, pa čak i brkova.

Samo znoj i istinsko uživanje u sviranju starih, velikih pjesmurina sa starih, velikih albuma.

Vrijeme je došlo da ih vidimo i u Puli.

(Rex)

Facebook komentari