Overflow nastupili u Domu oružanih snaga

„ECHO FUN ZONA“
Zabavni, glazbeni dio programa kulturnog oživljavanja Grada Pule – PulanonStop, doveo je u subotu u Pulu koprivničku punk rock skupinu Overflow. „Echo Fun Zona“ okupila je na terasi Doma oružanih snaga, oko 200 posjetitelja. Koprivničani su za sat i pol trajanja koncerta držali publiku na nogama, a brojni obožavatelji nisu krili zadovoljstvo njihovim nastupom. I članovi Overflowa iskazali su zadovoljstvo dolaskom u Pulu nakon gotovo dvije godine od posljednjega nastupa. Dečki su nedavno snimili i novi album kojeg upravo mixaju u Amsterdamu, a u Puli su premijerno izveli jednu od naslovnih pjesama s toga albuma. U tijeku su pregovori s inozemnim izdavačima.
Pula Echo Fest, proteklog je vikenda u Pulu donio odjeke renomiranog svjetskog festivala animiranog filma, zagrebačkog Animafesta. Animafest je po tradiciji drugi festival animacije u Europi, manifestacije koja tijekom svoje tridesetogodišnje povijesti sustavno prati svjetsku animiranu produkciju kroz niz natjecateljskih i nenatjecateljskih programa. U prostoru foajea Kina Valli, izloženi su plakati Animafesta, radovi velikana likovne scene zadnjih 30 godina. Zlatko Bourek, Borivoj Dovniković, Joško Marušić i drugi, interpretirajući duh i tradiciju tog svjetskog festivala kroz vlastiti likovni stil, umjetnici i dizajneri uvelike su doprinijeli promociji festivala u Hrvatskoj i svijetu. Dvadesetak izloženih plakata bili su uvod u šest projekcija koje su se u subotu i nedjelju odvijale u pulskome kinu te privukle oduševljene mališane, ali i one nešto starije.
Za Pulu su odabrani najbolji animirani filmovi s prošlogodišnjeg festivala. U subotu su prikazani dugometražni animirani filmovi „Lucky Luke ide na zapad“, „Azur i Asmar“ te „Sita pjeva blues“. U nedjelju, posljednjeg dana manifestacije, na programu je projekcija kratkih animiranih filmova bez riječi, u trajanju od 65 minuta, pod zajedničkim imenom „Čudesni svijet Animafesta“ te dva dugometražna animirana filma, „Perzepolis“ i „Strah(ovi) od tame“. (rex)

Facebook komentari