Ove subote 17. Ucvirkenfest na pulskoj tržnici - VIDEO

DEGUSTACIJA JELA OD ČVARAKA, GLAZBA I GOSTI IZLAGAČI
Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama Turističke zajednice u Puli najavljena je manifestacija Ucvirkenfest koju organizira pulska Tržnica uz pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Pule. Za operativni i idejni dio zaslužan je tim Avenue i Žižo te gastro tim Rock caffea.

Budimir Žižović najavio je kako će se 17. po redu Ucvirkenfest održati u subotu 10. veljače na pulskoj tržnici od 9 do 13 sati: „Na našoj tržnici, našem velikom gradskom teatru i centru svih gradskih zbivanja, ljudima ćemo ponuditi interesantan program; od pripremanja čvaraka na licu mjesta u tri kotla do degustacija raznih jela od čvaraka. U velikoj pulskoj padeli pripremat će se čvarci s kiselim zeljem te prisutnima ponuditi oko 300 porcija koje će se početi dijeliti oko 10:30 sati.
Za glazbeni ugođaj na tržnici pobrinut će se In vino veritas, a degustacijom piva posjetitelje će počastiti Istarska pivovara iz Buzeta.“

„Sve što se priprema može se i kupiti na našoj tržnici“ istaknuo je direktor Tržnice d.o.o. Renato Perc objasnivši pritom kako na taj način podržavamo lokalne proizvođače.
Osim domaćih, na manifestaciji će se predstaviti i gosti izlagači. Subotnji gosti tako će biti OPG Hažić koji su poznati po proizvodnji jabuka i proizvoda od istih (čips, sokovi i sušene jabuke), te čakovečki proizvođači kolača Monika.

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ Pule, naglasila je važnost održavanja ove manifestacije: „Tržnica je razvojem tradicije održavanja ovakve i sličnih manifestacija postala mjesto gdje se promoviraju i populariziraju ne samo autohtoni proizvodi, već i prezentiraju tradicionalni recepti te običaji koji postaju interesantni domaćim stanovnicima ali i vrlo lijepa atrakcija posjetiteljima i stranim gostima.“
(Rex)

Video vezan uz članak

Facebook komentari