Ove nedjelje upoznajte Motovunštinu na dva kotača

OKUPLJANJE OD 8,30 DO 9 SATI KOD BENZINSKE POSTAJE INA
Početak ljeta je idealno vrijeme za aktivan boravak u prirodi, a upravo je vožnja biciklom jedna od omiljenih aktivnosti svih dobnih skupina, turistička agencija Terra Magica Avanture uz logističku podršku Turističke zajednice Općine Motovun za vas je i ove nedjelje 28.6. s početkom u 9 sati pripremili vođenu MTB turu okolicom Motovuna u pratnji biciklističkih vodiča.

Pridružite se vođenoj biciklističkoj turi koja će vas na dva kotača istražiti prekrasnim motovunskim krajolicima. Vožnja kreće u 9 sati iz podnožja Motovuna, odakle se spušta prema slavnoj Parenzani i prolazite kroz motovunski željeznički tunel, dugačak točno 222 metra. Stavite se za nastavak rutom Parenzane, a potom makadamskom cestom uz potok Krvar obilazi brdo Šublenta, nakon što se asfaltirano cestom vožnja nastavi do Kaldira, gdje vas očekuje Kaldirski plac od voća, na kojem će se napraviti pauza kako biste mogli koristiti u sočnim marelicama, kruškama, breskvama i šljivama koje su ubrale vrijedne ruke lokalnih voćara. 

Nakon pauze u Kaldiru, vožnja se nastavlja spustom kroz živopisne kaldirske voćnjake, sve do dna Kaldirske vale, gdje ćete morati upoznati skrivenu prirodnu oazu Kaldirštine - slapove na potoku Mutva. Nakon pauze u prekrasnom ambijentu, nastavite dalje Kaldirskim valom do Parenzane, koji se penjete nazad do podnožja Motovune, gdje završite 22 kilometra dugu vožnju. Težina staze je lagana, uz izuzetak kratkih strmija uspona od potoka Krvar do skretanja za Kaldir.
 
Program biciklističke ture:

8.30-9.00 - Okupljanje na parkiralištu kod benzinske postaje INA;
9:00 - Start biciklističke vožnje;
10.30 - Dolazak u Kaldir i pauza na Kaldirskom placu od fruti;
11.30 - Nastavak vožnje i spust u Kaldirsku valu;
12.15 - Dolazak i kratka pauza na potoku Mutva;
13.00 - Očekivani povratak u Motovun.

Promotivne cijene vouchera za sudjelovanje na MTB turi su sljedeće:

Najam MTB bicikla i sudjelovanje na turi - 100 kuna po osobi;
Najam električnog bicikla i sudjelovanje na turi - 200 kuna po osobi;
Sudjelovanje na turi sa svojim biciklom - 50 kuna po osobi (besplatno za mlađe od 14 godina).

Kupnjom bilo kojeg vouchera za biciklističku turu ostvarili ste popust od 15 do 20 posto u motovunskim restoranima, galerijama i specijaliziranim trgovinama (detaljan popis nalazi se na voucheru) i pravo na besplatni obilazak sadržaja projekta "Doživljaj Motovuna!" (uključuje obilazak motovunskih zidina i galerije „Pet kula“).

Broj mjesta je ograničen, a za prijavu i dodatne informacije možete se obratiti na: +385 91 764 1300 ili info@terramagicacroatia.com

Ako ne budete ove nedjelje na MTB turu, organizatori već najavljuju i iduće termine - u nedjelju 5.7.2020. prema istoj satnici.

(REX)

Facebook komentari