Otvorenje izložbe ‘Mati Zemlja’ Darka Matijašića

PETAK, 7.12., POU BUJE U 10 SATI
U suradnji s Centrom za inkluziju i podršku u zajednici u Bujama u petak 7. prosinca u 10 sati u foyeru kino dvorane @rtROOM Pou Buje održat će se otvorenje prve samostalne izložbe "Mati Zemlja“ Darka Matijašića. Izložbu će otvoriti Tarita Štokovac, profesorica hrvatskog i talijanskog jezika.

Darko Matijašić rođen je u Kopru dana 29.04.1983. Odrastao u Matelićima, selu pokraj Materade. Od 12. godine pohađa školu u Labinu sve do 21. godine. Član je Centra za inkluziju i podršku u zajednici Buje od 2011. godine gdje, između različitih aktivnosti razvija razne tehnike crtanja (od jednostavnijih drvenih bojica i flomastera za platno, preko akvarela, do tempere i akrilnih boja) na raznovrsnim plohama.
Uz sugestiju voditelja za apstraktnim motivima, Darko je na zadanoj podlozi - hamer papiru, i sa zadanim bojama (crvena, žuta, bijela, smeđa) samostalno oslikao razne oblike koji se gledatelju nude na slobodnu interpretaciju: linije šarenog vjetra, zrake jesenskog sunca, kapljice kiše koje se šire u lokvi itd. Reakcija članova i voditelja na njegove radove bila je toliko pozitivna da smo počeli razmišljati o samostalnoj izložbi kao sasvim logičnom slijedu dostojne prezentacije Darkove kreativnosti i neophodnog poticaja za daljnji stvaralački rad.
(Rex)

Facebook komentari