Otvorenje izložbe Igora Hofbauera

PROMOCIJA STRIPA MISTER MORGEN I GLAZBENOG ALBUMA PULSKOG TRIJA URAR
U subotu, 2. prosinca u 20.30 sati, HUIU galerija u Zagrebačkoj 27 - Pula najavljuje otvorenje izložbe Igora Hofbauera i predstavljanje njegovog stripa Mister Morgen te promociju neobjavljenog album pulskog trija URAR.
Trostruki događaj, trostruko zadovoljstvo!

IGOR HOFBAUER
i njegov rad poznati su svima koji su tijekom posljednjih dvadesetak godina imali dodira s ovdašnjom glazbenom scenom. Strip-crtač i ilustrator, širokoj je publici najpoznatiji po brojnim plakatima i programskim knjižicama koje je ilustrirao za klub Močvara. Pored toga, Igor je ilustrirao brojne omote i plakate, kako za domaće Pips, Chips & Videoclips, TBF i druge, tako i za strane bendove poput Blurt, Metz, Figli Di Madre Ignota te Jon Spencerove Heavy Trash… Posebno je zanimljivo da omot novog albuma poznatog kanadskog benda Billy Talent - "Afraid of Heights", koga krajem lipnja na tržište izbacuje Warner Music, potpisuje upravo Hofbauer.

Uz mnogobrojne izložbe širom svijeta, Igorovi su radovi svoje mjesto našli u "bibliji" rock plakata - knjizi Art of Modern Rock: The Poster Explosion Paul Grushkina i Dennisa Kinga, a stripovi su mu objavljivani u mnogobrojnim europskim i svjetskim časopisima i publikacijama. Autor je i brojnih grafičkih rješenja za naslovnice knjiga te ilustracija za časopise i novinska izdanja, među kojima treba istaknuti recentnu suradnju s francuskim dnevnikom Le Monde. Ukratko, Igor Hofbauer je jedan od najautentičnijih i najplodonosnihih hrvatskih ilustratora posljednjeg desetljeća.

Mister Morgen je kompilacija trinaest priča koje su nastajale u razdoblju od deset godina. Taj niz priča u početku nije bio povezan te se tek s vremenom pokazalo da ih, osim mračne atmosfere, povezuje ambijent bezličnih predgrađa. Kao inspiracija za strip poslužile su crtice iz Igorovog života u Novom Zagrebu, Novom Beogradu i ljubljanskoj Šiški. U pričama se isprepliću sudbine raznih likova uronjenih u gradske okoliše, a naslov stripa, Mister Morgen, inspiriran je poznatim evergreenom Ive Robića s kraja 1950-ih. Naslov je odabran radi snažnog kontrasta osjećaja optimizma i bezbrižnosti koje je ta pjesma pobuđivala nekad, i današnjeg prevladavajućeg osjećaja beznađa.

URAR
Pulski trio Urar, glazbena poslastica, novost na istarskoj i hrvatskoj glazbenoj sceni. Osebujan i jedinstven trio koji mješajući razne glazbene stilove svojom karizmom i jednostavnošću upotpunjuje rupu u alternativnoj glazbenoj sceni.
Nastali su 2016 godine a postava benda je:
Emil Rojnić - bubanj
Aida Dražić - bariton sax
Dejan Gotal - gitara i vokal

https://www.facebook.com/events/895248100639803/
Izložba je otvorena  od 3.12. do 23.12. svaki radni dan od 10 do 12 i od 18 do 20 sati. rex

Facebook komentari