Otvorenje izložbe ‘‘Kuhinjski crteži’’ Noela Šurana

GALERIJA ALVONA, PETAK, 13. SRPNJA 2018. U 20 SATI
Otvorenje izložbe ''Kuhinjski crteži'' Noela Šurana održati će se u petak 13. srpnja 2018. u 20:00 sati u galeriji Alvona.

Noel Šuran, multimedijalni umjetnik i likovni pedagog rođen je 1986. godine u Puli. Završio je Akademiju primijenjenih umjetnosti. Trenutno završava poslijediplomski doktorski studij kulturne antropologije i etnologije. U njegovom umjetničkom radu evidentan je antropološki kontekst. Dugi niz godina bavi se nematerijalnom kulturom, posebice tradicijskom glazbom. Uključen je u nekoliko domaćih i međunarodnih znanstvenih i umjetničkih projekata. Zapaženo je sudjelovao na mnogim manifestacijama, susretima, znanstvenim, stručnim skupovima, izložbama i smotrama vezanim uz prezentaciju i edukaciju nematerijalne kulture. Izlagao je u zemlji i inozemstvu. Pored toga sudjelovao je i na mnogobrojnim glazbenim projektima u domovini i svijetu. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja. Radi kao nastavnik  likovne kulture u osnovnoj školi. Živi i stvara u Lindaru.

Noel Šuran:

„…U umjetnosti postoje dva pristupa stvaranju, prvi je onaj u kojem umjetnik unaprijed zna što želi postići, zapravo  u glavi unaprijed ima određenu „sliku“ koju pokušava materijalizirati. Drugi pristup je kada umjetnik započinje raditi, a da pritom ne zna unaprijed što će na kraju ispasti, on u tom  procesu u hodu istražuje, eksperimentira i oblikuje. Vizualni tip čovjeka uočava i daje značenje i u trenutcima i na mjestima u kojim se to možda inače ne očekuje. Na tom tragu i ja pronalazim likovnost svugdje oko sebe, često na tragu Duchampovskog  načela u kojem je preselio umjetnost iz fizičkog u carstvo intelekta. „

(REX)

Facebook komentari