Otvorenje izložbe fotografija HUNT - Klemena Skubica

HUIU GALERIJA, ČETVRTAK, 28. LIPNJA U 21 SAT
Otvorenje izložbe fotografija HUNT Klemena Skubica održati će se u četvrtak, 28. lipnja 2018.g. u 21 sat, HUIU galerija u Zagrebačkoj 27 - Pula.

Klemen Skubic predstavnik je mlađe generacije slovenskih fotografa koji u središte svog zanimanja postavlja fotografske pripovjedi u kojima razmišlja o nekoliko egzistencijalnih pitanja.

U seriji fotografija pod imenom "HUNT" gledatelju pruža uvid u vlastitu intimu koju bilježi u obliku svojevrsnog vizualnog dnevnika. Seriju „HUNT“ čine klasične crno bijele fotografije koje na prvi pogled prikazuju nepovezane motive od portreta, interijera do pejzaža i urbane okoline. U većini primjera fotografije nisu oštre, već upravo suprotno, nejasne i zamagljene.

Fotografije prikazuju autorove vizualizacije njegovih osobnih trenutaka i emocionalnih stanja, popraćene svjetlosnim efektima, sjenama i jakim tonskim kontrastima. Među portretima izdvajaju se snimke njegovih najužih članova obitelji koji odražavaju jaku povezanost između njih j autora te njegov doživljaj različitih životnih razdoblja; od djetinjstva do starosti. Na ostalim fotografijama vide se motivi prirode i praznih urbanih prostora za koje se čini da izražavaju atmosferu trenutka, iako ne u vanjskoj okolini već u duhovnom svijetu fotografa.

Skubic u seriji fotografija „HUNT“ lovi trenutke neizrečenih osjećaja, dok s druge strane vizualizira osobne spoznaje o svakodnevnom životu i okolnom svijetu.

Fotografski skup je opipljiva vizualna priča u kojoj gledatelj otkriva svoj unutarnji svijet, kako naslov serije sugerira: uhvatiti trenutke nenadmašnih intimnih osjećaja.

Izložba traje od 28.6.2018. do 11.7.2018.

(REX)
 

Facebook komentari