Danas otvorenje fotografske izložbe „Syria / Iran“

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA "SYRIA / IRAN" ALEKSANDERA PIERIJA  23. OŽUJKA GALERIJI MAKINA
U subotu, 23. ožujka otvara se izložba fotografija "Syria / Iran" Aleksandera Pierija s početkom u 20 sati u Galeriji Makina, Kapitolinski trg 1, Pula.

Sirija: "Kao što je nekad bila."

Fotografsko putovanje kroz specifičnu zemlju na Bliskom istoku koja je uvijek fascinantna svojim povijesnim vezama s razvojem jedne od najstarijih civilizacija. Izvanredna kulturna baština ove zemlje sada je na milost i nemilost osam godina građanskog rata koji je ostavio nesretne žrtve među civilima i mnogim drevnim arheološkim nalazištima potpuno uništenim ili teško oštećenim. Neizbježna posljedica ovog sukoba je sve veći broj izbjeglica koji se procjenjuju na više od 5 milijuna.

Iran: "Idemo dalje."

Diplomatski rat živaca između Zapada i Irana u posljednjih 30 godina još uvijek je intenzivan nakon islamske revolucije 1979-e godine. Trenutno naoružano sudjelovanje Irana u Siriji označava ih zapadnim geopolitičkim interesima kao prjetnjom (tako kažu) već destabiliziranom području Bliskog Istoka i mogućim (nadamo se da ne) sljedećim područjem neizbježnog sukoba unutar i izvan granica Irana. Iran vrijedi truda posjetiti njenu ljepotu u golemo bogatstvo perzijske kulturne baštine. A to je vidljivo ne samo iz arhitekture, već i od običnih ljudi i njihove tradicije.

Izložba se može pogledati do 7. travnja 2019.

(REx)

Facebook komentari