Otvoreni poziv gradonačelnika Grada Umaga ministru zdravstva

VILI BASANESSE POZVAO MILANA KUJUNDŽIĆA NA ŽURNI SASTANAK
U priopćenju smo dobili otvoreni poziv gradonačelnika Grada Umaga Vilija Basanessea, ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, u kojemu ga poziva na žurni sastanak u svezi sa zdravstvenom problematikom i teškoćama s kojima se građani Umaga svakodnevno susreću. Priopćenje gradonačelnika Grada Umaga u cjelosti prenosimo:

''Poštovani gospodine ministre,
vezano za medijske natpise s negativnim učinkom na europski projekt „Emergency Euro Region SLO-HR413“, ovim Vas putem pozivamo na

                                                 ŽURNI SASTANAK

u Grad Umag ne bi li Vas detaljno upoznali sa zdravstvenom problematikom i teškoćama s kojima se mi, građani Umaga i sjeverozapadne Istre, svakodnevno suočavamo.
 
Naime, u okviru programa suradnje INTERREG Slovenija-Hrvatska V-A 2014-2020, a u kojem je upravo Vaše ministarstvo, Ministarstvo zdravstva RH pridruženi partner, započeta je realizacija istoga nabavom najmodernijeg ambulantnog vozila za hitan prijevoz pacijenata, a sve u svrhu pilot projekta u trajanju od svibnja 2019. do rujna 2020. godine. Cilj projekta je podizanje tek dijela zdravstvenog standarda za građane Umaga i sjeverozapadne Istre, a sukladno standardu kojeg uživa većina građana ostalih dijelova Istarske županije i Republike Hrvatske.
Sukladno Vašim obavezama, stojimo na raspolaganju za definiranje prijedloga termina žurnog sastanka.''

(rex)

Facebook komentari