Otvorene pulske osnovne škole: doznajemo koliko je djece došlo na nastavu

JEDNA ŠKOLA NE RADI, OSTALE ODRŽAVAJU NORMALNU NASTAVU I MOGUĆNOST PRODUŽENOG BORAVKA
Hrvatska je u ponedjeljak ušla u treću fazu popuštanja epidemioloških mjera pa su tako i škole za dio učenika otvorile svoja vrata.

Odlukom Vlade, kojom su određeni uvjeti za početak normalizacije nastave, predviđa se da najveći dio učenika i studenata u nastavni proces bude uključen kroz nastavu na daljinu, dok će se nastava od 1. do 4. razreda osnovnih škola provoditi mješovitim modelom.

Prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na dječje vrtiće i osnovne škole, preporučuje se ostanak kod kuće djece i djelatnika s kroničnim bolestima te potiče na ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati.

Na prošlotjednoj konferenciji za medije, iz istarskog stožera napomenuli su kako se svega 5 posto učenika nižih razreda osnovnih škola prijavilo za povratak u školske klupe 11. svibnja.

Također, istaknuli su kako će od ovog tjedna krenuti i ophodnje Stožera i Zavoda za javno zdravstvo koji će obilaziti vrtiće i škole, kako bi provjerili provođenje mjera koje je propisao HZJZ.

Očekuje se i odgovornost roditelja, odnosno da će poštivati zadane uvjete povratka djece u škole kako bi se mirna i stabilna situacija bez novooboljelih nastavila i dalje te kako bi se rizik od obolijevanja sveo na najmanju moguću razinu.

Prvi dan nastave za učenike od prvog do četvrtog razreda u pulskim osnovnim školama protekao je tako da je minimalan broj djece uopće došao u školu. U nastavku donosimo točan broj djece koji je prisustvovao nastavi:

OŠ Centar zatvorena
PŠ Šišan 1
OŠ Monte Zaro 3
OŠ Stoja 4
OŠ Veli Vrh 6
PŠ Galižana 7
OŠ Fažana 7
OŠ Veruda 9
OŠ Kaštanjer 11
OŠ Vidikovac 18
OŠ Šijana 19
OŠ Giuseppina Martinuzzi 27

(Rex/foto:MA)

Facebook komentari