Otvorene prijave za Summer Sessions 2020 međunarodnu rezidenciju

PRIJAVE TRAJU DO 1. SVIBNJA
Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike do 35 godina starosti da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu. Mreža za razvoj talenata Summer Sessions nudi rezidencije umjetnicima u začetku karijere te produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback – sve što je potrebno za pokretanje ili razvoj profesionalnog umjetničkog projekta. Umjetnici koji budu primljeni u rezidencijalni program imat će priliku svoj rad javno predstaviti u državi članice mreže, kao i u Hrvatskoj.

S obzirom na trenutne mjere sprječavanja širenja zaraza, ovogodišnji Summer Sessions odgađa sva međunarodna putovanja, a rezidencijski programi odvijat će se lokalno, na daljinu. Umjetnicima će se osigurati kontinuirana stručna podrška u vidu online konzultacija s partnerskim organizacijama i prezentacije umjetničkih projekata te prezentacija finalnog rada u međunarodnom kontekstu po završetku preventivnih mjera vezanih uz COVID-19.

Tko se može prijaviti ?
Poziv je namijenjen umjetnicima i dizajnerima iz Hrvatske koji se bave umjetnošću i tehnologijom, mlađi su od 35 godina i/ili su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave.
Zašto se prijaviti?
Summer Sessions mreža odabranim kandidatima/kandidatkinjama osigurava financijsku podršku (za troškove putovanja, smještaja, materijala i naknade), osiguran pristup tehničkim objektima i laboratorijima domaćinske organizacije, savjetovanje stručnjaka za produkciju, kustosa, voditelja projekta i/ili drugog osoblja, mogućnost javne prezentacije svog rada.
Kako se prijaviti?
1.    Izradite konkretan prijedlog projekta (ne postoje zahtjevi i ograničenja vezana za temu, metodu i disciplinu)
2.    Snimite videozapis u trajanju od 2 minute u kojem objašnjavate svoj projekt. Imajte na umu da videozapis pregledavaju sve organizacije uključene u mrežu te je stoga poželjno da koristite engleski jezik (gramatika i izgovor se ne ocjenjuju)
3.    Videozapis prenesite na YouTube, Vimeo ili slične servise*
4.    Ispunite online obrazac za prijavu koji se nalazi ovdje. Ne zaboravite uključiti poveznicu na vaš video prijedlog.
*imajte na umu da na Youtube-u videozapis možete označiti kao “nenaveden” (unlisted). Time videozapis neće biti vidljiv osobama s kojima niste podijelili poveznicu. Na Vimeu možete postaviti lozinku.

Rok za prijavu je  1. svibanj 2020. Prijaviti se mogu isključivo osobe iz Republike Hrvatske. Rezultati selekcije bit će priopćeni sredinom svibnja 2020.
Za sve dodatne informacije posjetite službenu Summer Sessions stranicu ili nas kontaktirajte putem e-maila contact@metamedia.hr

(REX)

Facebook komentari