Otvorena izložba Dejana Štifanića “Izvrnute nutrine”

IZLOŽBU MOŽETE POGLEDATI U UNUTRAŠNJEM  DVORIŠTU DC ROJCA
U ponedjeljak 28. prosinca, u unutrašnjem dvorištu DC-a Rojc otvorena je izložba Dejana Štifanića “Izvrnute nutrine”. Dejan Štifanić je profesionalni fotograf i dugogodišnji fotoreporter Glasa Istre, a prvenstveno je poznat po svom dokumentarističkom pristupu fotografiji. 

Prema riječima povjesničarke umjetnosti Sabine Salamon, Štifanić ovom izložbom “mijenjajući paradigmu rada, ne polazi od gledanja i bilježenja vidljivoga svijeta, postavlja se u poziciju naivnog promatrača interakcije vlastitog iskustva i prirode, ako pod njom podrazumijevamo ukupnost svega u okolini.” Stvarajući ove radove Štifanić radi izvan zanatskih normativa te se služi foto-osjetljivim materijalom kojeg na dnevnom svjetlu tretira raznim kemikalijama.
 
Događaj je organiziran uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Broj posjetitelja bio je ograničen na 25 osoba. Na ulazu je uz mjerenje temperature i dezinfekciju ruku bilo potrebno ostaviti kontakt podatke. Svi posjetitelji su bili obvezni nositi maske te pridržavati se razmaka od dva metra.

Izložba je realizirana u sklopu izlagačko-izložbenog pilot projekta "Izlog_0.0." Soundpainting platforme Pula u organizaciji i produkciji udruga Rondo Histriae, Studio KAPULA i Saveza udruga Rojca.

Program je realiziran uz financijsku potporu Upravnog odjela za kulturu Grada Pule i Istarske županije, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova. 

(REX/FOTO Elvis Malagić)

Facebook komentari