Otvoren teren paintball kluba Proština 1921

U VELIKIM VAREŠKIMA (MARČANA) OTVOREN TEREN ZA PAINTBALL
Povodom otvaranja prvog terena paintball kluba Proština 1921 u Velikim Vareškima (Marčana) okupilo se stotinjak uzvanika, što zaljubljenika paintball sporta i žitelja okolnih mjesta i Marčane. Nakon kratkog govora tajnika kluba Igora Brkarića obratio se i predsjednik kluba Alen Modrušan. Objasnio je pravila paintball sporta i kako je davne 1970 godine u SAD-u nastao paintball. Markere koji su koristili šumari za obilježavanje stabla za obaranje slučajno su uporabili gađajući jedan drugog. Tako da od šumara pukom slučajnošću nastao je paintball kao sport.
Paintball je u zadnjih 15-20 godina najzanimljiviji ekstremni šport koji se igra u prirodnom okruženju i to diljem 40 zemalja cijeloga svijeta.
Igra je bazirana na adrenalinu i zabavi međi igračima. Ona jača duh i karakter igrača, uči ih timskom radu, gradi im samopouzdanje i razvija samoinicijativu kod pojedinaca. Za ključ uspjeha u igri je najviše bitna inteligencija i timski rad. Snaga nije uopće bitna, već samo dobro taktiziranje i odlučnost momčadi, a mali postotak igra brzina i spretnost.
Rekreativni paintball je kod nas našao svoju najveću primjenu kroz team building programe, gdje kod uposlenika tvrtki potiče timski rad i razvija natjecateljski duh, stavljajući ih sve u jednak položaj bez obzira na poziciju u tvrtki.
Teren je, u nazočnosti članova kluba i brojnih uzvanika svečano otvorio načelnik općine Marčana Marijan Kostešić. U programu otvorenja PAINTBALL KLUB LIŽNJAN je pokazao svoje vještine igranja paintballa na novom terenu. Uz kroštule i medenicu i mnoštvo besplatnih loptica stotinjak uzvanika, žitelja i gostiju i uz dozu adrenalina provelo je svoje nedjeljno poslijepodne. (Paintball kluba Proština 1921)

Facebook komentari