Otvoren novi prostor Vijeća bošnjačke nacionalne manjine IŽ - VIDEO

PROSTOR SE NALAZI U ZAGREBAČKOJ ULICI 14
Danas je novi prostor u centru Pule oživio i službeno postao novo mjesto okupljanja Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije. U ime Grada Pule svečanosti je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci. U svoje ime , kao i gradonačelnikovo, iskazala je zadovoljstvo što će prostor koristiti za obogaćivanje kulture, održavanje tradicija i običaja. „Grad Pula pokazao se kao tolerantan, multikulturan grad gdje je suživot svih pojedinaca jednako važan i bitan, stoga nas raduje da ste svojim prenošenjem bošnjačke kulture udahnuli život ovom prekrasnom prostoru.“ dodala je Puh Belci.

U ime istarske županije župan Valter Flego istaknuo je koliko je bitan suživot u jednoj razvijenoj regiji kao što je Istra te čestitao im na radu i novim prostorima sa željom da kroz manifestacije i druženja ostvare svoje programe.

Muhamed Muratagić, predsjednik Vijeća zahvalio se Gradu i županiji na potpori koju imaju sve ove godine, naglasio je kako je prostor bila jedina stavka koja im je nedostajala da imaju gdje kvalitetno boraviti i provoditi svoje aktivnosti, te rekao da će se potruditi da prostor živi tokom cijele godine.

Okupljeni su uživali uz kratki glazbeni program, a predstavnici Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije zadovoljni novim prostorom pozvali su i ostale udruge kao i adekvatne manifestacije da im se pridruže u novootvorenom prostoru.

(REX)

Video vezan uz članak

Facebook komentari