18. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Pule

JEDAN OD CILJEVA FESTIVALA JE POTAKNUTI MLADE NA BAVLJENJE SPORTOM
Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci sudjelovala je na svečanom otvorenju 18. Olimpijskog festivala dječjih vrtića koji se tradicionalno održao na terenima SRC „Uljanik-Veruda” u petak, 24. svibnja.

„Zaista mi je zadovoljstvo gledati vas kako ponosno koračate sa svojim odgojateljicama i prijateljima iz vrtića. Sigurna sam da ćete se danas, uz puno sportske aktivnosti, dobro zabaviti i da ćete nešto novoga naučiti“ poručila je zamjenica gradonačelnika Puh Belci pritom napomenuvši kako je jedan od ciljeva ovog festivala potaknuti mlade na bavljenje sportom.

Predsjednik Sportske zajednice Grada Pule Milan Sead Soldatić također je poželio natjecateljima puno sreće u natjecanju.

Ovogodišnja olimpijada okupila je 627 djece iz 28 dječjih vrtića Pule i okolice, a mališani su se natjecali u muškoj i ženskoj kategoriji u pet disciplina, i to u trčanju na 50 metara, bacanju loptice, skoku u dalj, štafeti 4x25 metara te malom nogometu.

Rezultate možete pogledati u fotogaleriji, a prva tri mjesta osvojili su DV Centar, DV Pčelice i DV Kućica od licitra.

Olimpijski festival dječjih vrtića organizira Hrvatski olimpijski odbor u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Pule, te pod pokroviteljstvom Grada Pule.

(Rex)

Facebook komentari