Otkrivamo detalje popuštanja mjera

KAFIĆI I RESTORANI MOGU RADITI OD 6 DO 22 SATA
Na održanoj presici Nacionalnog stožera civilne zaštite predstavljene su nove, blaže mjere, koje uključuju otvaranje terasa restorana i kafića, te treniranje sportaša u zatvorenim prostorima.

Omogućeno je svim objektima da mogu usluživati goste na otvorenim terasama. Radno vrijeme može biti od 6 ujutro do 22 sata. Dozvoljen je rad samo na otvorenim dijelovima. Pregrade od pleksiglasa ili stakla oko terase moraju se maknuti, zrak mora strujati cijelo vrijeme. Treba osigurati razmak među gostima, stolovi i stolci moraju bit razmješteni, mora biti metar i pol razmaka od svakog stolca, a među stolovima treba biti tri metra. Nije dopušteno puštanje glazbe, a u prostor objekta može se ići samo s maskom na WC.

Omogućava se treniranje u zatvorenim objektima, ali uz pridržavanje mjera. Dvorane moraju biti redovito provjetravane, broj ljudi je ograničen, jedna osoba na 20 kvadrata minimalno. Ta obavijest mora biti jasno vidljiva. Dopušteni su treninzi, bez kontakta među sportašima. Treninzi nogometa i slično mogu se održavati, ali na način da se radi na kondiciji, bez kontakta. Nakon svakog treninga dvorana se temeljito čisti i prozračuje. Preporuka je da se svlačionice i tuševi ne koriste. A ako je to nužno, treba organizirati da u svlačionicu ne ulaze više od dvije osobe odjednom. Prilikom dolaska i odlaska treba imati masku.

"Mi želimo postepeno popuštati, vidjeti kakvi su učinci ovih mjera. Ako situacija bude dobra, idemo sa sljedećim korakom", - rekao je Krunoslav Capak.

(rex)

Facebook komentari