Osnovan je Savez tajlandskog boksa Istarske županije

PRVI PREDSJEDNIK JE IVAN RUDAN IZ PULE, BIVŠI SVJETSKI PRVAK U TAJLANDSKOM BOKSU
Osnovan je Savez tajlandskog boksa Istarske županije, kao prvo županijsko udruženje ovog sporta u Hrvatskoj, a čine ga sportski klubovi iz više istarskih gradova.

Za predsjednika Saveza izabran je Ivan Rudan iz Pule, bivši svjetski prvak u tajlandskom boksu, koji je zadnje svije godine i izbornik hrvatske reprezentacije za tajlandski boks. Za potpredsjednike županijskog Saveza su izabrani Senad Ramakić i Dražen Matić, za tajnika Dejan Badanjak, a likvidator je Denis Vojniković.

Nakon skore registracije županijskog saveza na razini državnog saveza tajlandskog boksa, koji je pak član krovne svjetske organizacije IFMA-e, pokrenut će se natjecateljska županijska liga u tajlandskom boksu što je i glavni cilj ovog udruživanja. 

Naime, u ambicioznoj istarskoj organizaciji žele omogućiti svojim borcima veći broj godišnjih nastupa na nižoj razini kako bi prikupili potrebno iskustvo za višu natjecateljsku razinu i organizirati potrebnu klupsku infrastrukturu za najveća svjetska natjecanja.

Naime, tajlandski boks je od strane Međunarodnog olimpijskog odbora prepoznat kao olimpijski sport te se očekuje odobrenje da postane natjecateljski sport na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu. Ujedno u županijskom Savezu žele primjerom potaknuti i ostale sportske klubove tajlandskog boksa u ostalim županijama da se udruže te osnuju svoje županijske lige.

Spomenimo na kraju da je jedna od najboljih dvorana u Tajlandu što se tiče Muaythai (tajlandskog boksa) "Punch it", početkom 2021. godine trebala kao franšiza doći i u Pulu, gdje bi također bila kao prva podružnica u Europi, ali je situacija s koronavirusom na kratko zaustavila kompletno opremanje dvorane koja se nalazi u Vrtlarskoj ulici (ljubičasta zgrada preko puta MUP-a), a vode je ekipno svjetski prvak i pojedinačno brončani u Taekwondou Denis Vojniković, Danijel Horvat (kickboxing), Teo Mikelić (kickboxing Glory, Megdan) i MMA borac Dario Jurković. 

(rex)

Facebook komentari