OŠ Veli Vrh pobjednici akcije “Baci drogu u koš” - VIDEO

ŽUPANIJSKA AKCIJA "BJEŽI! VIA!" U SKLOPU MJESECA BORBE PROTIV OVISNOSTI
Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u četvrtak 7. prosinca u 11.00 sati na Portarati u Puli petu godinu zaredom održana je županijska sportsko-edukativna akcija "Baci drogu u koš", u sklopu Kampanje protiv bolesti ovisnosti "Bježi! Via!".
Sudjelujovali su tradicionalno, učenici sedmih i osmih razreda pulskih osnovnih škola, natječući se u slobodnim bacanjima, družeći se i bodreći jedni druge.

Nakon što su sve sudionike pozdravili Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Grada Pule i predsjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule, pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, novi načelnik Policijske postaje Pula Vjekoslav Vukšić te županijski koordinator akcije "Bježi! Via!" Diego Bosusco Ptica, održan je i revijalni dio manifestacije. U njemu su, u slobodnim se bacanjima, uz spomenute, okušali i Helena Mitrović iz Zavoda za javno zdravstvo IŽ-je te istaknuti i uspješni istarski sportaši: Lara Kliba i Robert Klačar iz Judo kluba Istarski borac Pula, Zelg Galešić i Teo Mikelić iz Kickboxing i MMA kluba Trojan Istra Pula, profesionalni boksač u poluteškoj kategoriji Marko Čalić te Bojan i Boris Mišković iz Kickboxing kluba Budokai Rovinj.

Naposlijetku, nakon dva kruga slobodnih bacanja, u kojem je po pet učenika u dva kruga iz svake škole bacalo, najuspješniji su bili učenici OŠ Veli Vrh, ispred Monte Zara i Verude. Za treće se mjesto vodila borba između škola Stoja, Centar, Giuseppina Martinuzzi te Veruda.

Inače, u županijskoj akciji "Bježi! Via!" i "Baci drogu u koš", sudjelovale su sve pulske osnovne škole: Veli Vrh, Stoja, Monte Zaro, Škola za odgoj i obrazovanje, Centar, Giuseppina Martinuzzi, Šijana, Veruda, Vidikovac, Kaštanjer i Tone Peruško.

Sjajna je ovo manifestacija, koja na jednome mjestu u jednome danu u sportsko-edukativnom druženju okupi desetine učenika, koji se i podruže i zabave u opuštenom i revijalnom tonu.
Svi su učenici na poklon dobili i majice sa logom manifestacija a tri najuspješnije škole uz Školu za odgoj i obrazovanje i košarkaške lopte. Čestitke svima!
(rex/ D. Floričič i S. Tkalčec)

Video vezan uz članak

Facebook komentari