OŠ “Centar” pobijedila u natjecanju “Reciklirajmo u školi” - VIDEO

NA DAR SU DOBILI PROJEKTOR A SVE ŠKOLE DIO OPREME ZA TJELESNI ODGOJ
Zelena Istra, Grad Pula i Osnovna škola "Centar" u dvorani škole Centar, organizirali su svečanost proglašenja najuspješnijih škola i dodjele nagrada u tradicionalnom natječaju "Reciklirajmo u školi".

Da je odvajanje otpada naša odgovornost, ali i obaveza, jako dobro znaju pulski osnovnoškolci i školsko osoblje pulskih osnovnih škola, koji već 6 godina aktivno odvajaju otpad i prikupljaju stari papir kroz međuškolsko natjecanje koje organizira Zelena Istra u suradnji s Gradom Pula.Tijekom protekle školske godine 2016./2017. u natjecanje se uključilo 9 osnovnih škola - OŠ Stoja Pula, OŠ Veruda Pula, OŠ Centar Pula, OŠ Kaštanjer Pula, OŠ Vidikovac,  OŠ Veli Vrh , OŠ Tone Peruško Pula, OŠ Montezaro Pula i TOŠ Giussepine Martinuzi Pula te i Dječji dom "Ruža Petrović".

Učenici škole Centar tom su prigodom pripremili i prigodan kulturni program sa recitatorskim, dramskim i pjevnim nastupima.

Dodjeli nagrada međuškolskog natjecanja kojeg organizira Zelena Istra, u suradnji s Gradom Pula, prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

„Grad Pula već šest godina podržava ovaj projekt koji ima za cilj osvijestiti djecu, učenike da već od malih nogu krenu s recikliranjem kako bi čuvali naš grad i našu prirodu“ istaknula je Krizmanić Marjanović i uputila čestitke svim uključenima u projekt, posebno djeci koji su najzaslužniji akteri.

Grad Pula, Istarska županija i tvrtka Metis d.d., kao donatori i sponzori projekta, osigurali su vrijedne nagrade po odabiru škola. Osnovna škola Centar dobila je projektor, Osnovna škola Kaštanjer za osvojeno drugo mjesto u natjecanju odabrala je računala kao i Osnovna škola Tone Peruška koja je bila treća. Sve ostale škole dobile su opremu za tjelesni. Ove godine natjecanju se priključio i Dječji dom Ruža Petrović.

Obzirom na razlike u broju učenika u svakoj pojedinoj školi, pobjednika natjecanja su odredili prema visini koeficijenta - ukupnu količinu prikupljenog papira u kilogramima u pojedinoj školi podijelili su s ukupnim brojem učenika iste. Škola pobjednica je ona koja je skupila najviše kilograma po učeniku. Redoslijed škola za školsku godinu 2016./2017. je idući:

1. mjesto OŠ CENTAR   nagrada: projektor
2. mjesto OŠ KAŠTANJER ; nagrada: računalo
3. mjesto OŠ T.PERUŠKO ; nagrada: računalo
Ostale škole dobile su utješne nagrade setove za tjelesni odgoj ( komplet za badminton, 4 lopte i vijače)

Dječji dom "Ruža Petrović" je dobio posebnu nagradu za sudjelovanje set za stolni tenis i enciklopediju.

Ove godine prikupljeno je 8 746,18 kg papira.

Više o nagradama pogledajte u video prilogu. Čestitke svim školama sudionicama!

(J. Vitasović)

Video vezan uz članak

Facebook komentari