Općina Svetvinčenat potpisala ugovor o pružanju energetske usluge u uštedi električne energije

VRIJEDNOSTI UGOVORA: 2.121.308,64 KUNA
U srijedu 11.listopada 2017. godine, Općina Svetvinčenat potpisala je Ugovor o pružanju energetske usluge u uštedi električne energije u javnoj rasvjeti Općine Svetvinčenat u vrijednosti od 2.121.308,64 kuna.  
Općina Svetvinčenat će zamjenom postojećih rješenja primjenjivanih u javnoj rasvjeti smanjiti potrošnju električne energije. Cilj nabave je implementacija optimalnog tehničko – tehnološko – ekonomskog riješenja kojim će se postići učinci znatne uštede električne energije, indirektno smanjenje emisije CO2, poboljšati će se svjetlotehnički parametri i uvijeti sigurnosti prometa te smanjiti potencijalni rizici ekološkog onečišćenja zbog korištenja ekološki neprihvatljivih rasvjetnih tijela kao i spriječavanje svijetlosnog onečišćenja.
Ovim zahvatom zamjene javne rasvjete, koji će trajati pet mjeseci, predviđena je zamjena šestotoinjak rasvijetnih tijela na području Općine Svetvinčenat, čime če se na godišnjoj razini troškovi javne rasvijete smanjiti za čak 85%.  
Povrat investicije očekuje se kroz razdoblje od 6 godina, pa se može reći da će se projekt, vrijedan 2,1 milijun kuna, biti financiran iz ostvarene uštede u potrošnji električne energije.(REx)

Facebook komentari