Onečišćenje zraka u Puli - VIDEO

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE: AKO IMATE DIŠNIH PROBLEMA NE IZLAZITE IZ KUĆE, OD 11: 45 VRIJEDI SAMO ZA STANOVNIKE U BLIZINI POŽARIŠTA
Dim koji se u nedjelju ujutro nadvio nad Pulom neugodnog je mirisa i potencijalno opasan za zdravlje kroničnih bolesnika s plućnim bolestima. Potvrdio je to svojom izjavom jutros načelnik Stožera civilne zaštite Grada Pula Klaudio Korlević

Prenosimo apel koji je pristigao u redakciju Regional Expressa:
„Molimo građane, posebno asmatičare i kronične bolesnike da ne izlaze iz svojih kuća ukoliko to nije prijeko potrebno sve dok se požar u potpunosti ne ugasi“.

Nakon što je noćas oko 1 sat izbio požar na odlagalištu otpada Metis u Šijani, brzom intervencijom vatrogasaca Javne vatrogasne postojbe Pula i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula požar je u kratkom roku lokaliziran i stavljen pod nadzor.

Požar je gasilo ukupno 16 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila. Trenutno je u tijeku sanacija požarišta i dogašivanje, a požarište su u jutarnjim satima obišli zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.

U 11 sati i 45 minuta: „Sanacija dobro napreduje, a zrak se nakon požara na širem gradskom području značajno očistio pa u ovom trenutku mjere opreza vrijede samo za stanovnike koji žive u neposrednoj blizini odlagališta i to samo dok se požar u potpunosti ne ugasi“ - javljaju iz Stožera.

(REX/FOTO,VIDEO Regional Express Elvis Malagić)

Video vezan uz članak

Facebook komentari