Okrugli stol u sklopu Dana meda

Okrugli stol u sklopu Dana meda-75516

DOMAĆE OD MALIH NOGU - UVOĐENJE LOKALNIH PROIZVODA U ŠKOLE ISTARSKE ŽUPANIJE 
Okrugli stol pod nazivom „Domaće od malih nogu – mogućnosti za povećanje/uvođenje lokalnih proizvoda u odgojno-obrazovne ustanove Istarske županije“, održati će se u sklopu manifestacije „Dani meda“ u Pazinu, u petak, 24. veljače u pazinskoj Gradsko-školsko sportskoj dvorani, s početkom u 12 sati. Okrugli stol održava se kao dio projekta „Domaće od malih nogu“ usmjerenog na stvaranje preduvjeta za uvođenje novih, odnosno za povećanje potrošnje lokalnih proizvoda u odgojno- obrazovnim ustanovama u Istarskoj županiji. Projekt će u partnerstvu provoditi lokalne akcijske grupe s područja Istarske županije – LAG „Središnja Istra“, „Sjeverna Istra“, „Istočna Istra“ te „Južna Istra“ uz potporu Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije u sklopu podmjere 19.3. Programa ruralnog razvoja 2014-2020.  Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnice i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, regionalnih i lokalnih vlasti, odgojno-obrazovnih ustanova i zdravstvenih službi te lokalni poljoprivrednici i proizvođači hrane koji će prenijeti svoja dosadašnja iskustva te ukazati na mogućnosti i potencijalne prepreke kako bi se definirali daljnji koraci u ostvarenju cilja projekta. Okrugli stol otvoren je za svu zainteresiranu javnost koja će izlaganja i raspravu moći pratiti iz publike te potom imati mogućnost za upućivanje pitanja ili komentara.

PROGRAM okruglog stola  „Domaće od malih nogu – mogućnosti za povećanje/uvođenje lokalnih proizvoda u odgojnoobrazovne ustanove Istarske županije“
 
11:30 Registracija i okupljanje uz piće dobrodošlice  
12:00 -12:20 POZDRAVNI GOVORI
Renato Krulčić, predsjednik LAG-a „Središnja Istra“ i gradonačelnik Grada Pazina
Valter Flego, župan Istarske županije (očekuje se potvrda)  
12:20 – 13:00 UVODNA IZLAGANJA
„Lokalni proizvodi na jelovniku Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin - Vesna Rusijan, ravnateljica Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin
„Vrijednost konzumacije lokalno proizvedene i uzgojene hrane“ - dr.sc. Mihela Dujmović, nutricionistkinja
Zavod za javno zdravstvo Istarske županije: „Javnozdravstvena osnova projekta – prošlost, sadašnjost, budućnost” - dr.med. spec. epidemiologije, Aleksandar Stojanović, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije
„Proizvodnja hrane u Istarskoj županiji: postojeća situacija i perspektiva“ - dipl.ing. Milan Antolović, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo i vodoprivredu Istarske županije
„Mogućnosti za razvoj inicijative s aspekta Ministarstva poljoprivrede“ - dipl. ing. agr.Krešimir Ivančić, pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Hrvatske  
13:00 ZAJEDNIČKA RASPRAVA SUDIONIKA OKRUGLOG STOLA
14:00 ZAKUSKA uz delicije s pčelinjim proizvodima - profesori i učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Poreč  (rex/foto arhiva)