Očistimo obale s NOVASOLom 2019.

PROŠLE GODINE SKUPLJENO 10 TONA OTPADA
NOVASOL, posrednik pri iznajmljivanju kuća i apartmana za odmor koji raspolaže s više od 11.000 smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj, 4. put zaredom organizira ekološku akciju „Očistimo obale s NOVASOLom“ u subotu 11. svibnja 2019. Ekološka akcija će se održat u uvali Mala Draga u Ližnjanu s početkom u 9 sati.

U suradnji sa TZ-Ližnjan, općinom Ližnjan, Plan Adrijom, Sportsko-ribolovnom udrugom ‘’Marlera’’ te ronilačkim klubom ‘’Ariel’’ organizira se čišćenje i druženje nakon ekološke akcije.

Iz godine u godinu otpad u morima i oceanima se povećava. Bez velike globalne akcije možemo očekivati da će se u morima i oceanima do 2025.g. nalaziti jedna tona plastike na svake tri tone ribe. Tijekom prošlogodišnje akcije ''Očistimo obale s NOVASOLom 2018.'' na točno 19
lokacija i desetak samostalno organiziranih akcija u Europi sakupljeno je 10 tona otpada!

Motivacija akcije ‘’Očistimo obale s NOVASOLom’’ je pridonijeti čišćem okolišu i dati svoju potporu lokalnim zajednicama kojima je čist okoliš osnova za funkcioniranje, a osobito u turizmu, jer je čist okoliš osnovni uvjet održivog turizma.

(rex)

Facebook komentari