Odzvonilo je nepropisno parkiranim motorima na Giardinima

NAKON PROŠLOTJEDNIH UPOZORENJA, KREĆE SE I S KAŽNJAVANJEM
Pulski Giardini u ljetnim su mjesecima prava žila kucavica našega grada; gužva između drvoreda, redovi ispred štandova, popunjene terase i mnoštvo prolaznika ono su što možemo vidjeti bacimo li oko na popularni Korzo. No osim za pješake, Giardini su odavno poznati i kao mini parking za motore i skutere. Iako bez označenog parkirnog mjesta, u narodu je općepoznato da se pored velikih kamenih kugli može parkirati ljubimca na dva kotača, uostalom, svakodnevni pogled na taj dio Korza upravo to i dokazuje. Iako do sada nikome, pa ni redarima nisu smetali, od prošlog tjedna priča se malo promijenila. Upravo smo u petak prošli tom poznatom rutom, i uočili postavljena upozorenja na, ipak nepropisno, parkiranim motorima.

Zanimalo nas je hoće li upozorenja uskoro prijeći u kazne, hoće li kažnjavanje postati uobičajena praksa i postoje li obližnja alternativna parkirna mjesta stoga smo ta pitanja postavili nadležnima u Gradu Puli, čiji odgovor u cijelosti prenosimo:

„Svako nepropisno parkiranje ili zaustavljanje vozila, odnosno zaustavljanje i parkiranje koje je suprotno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, podliježe provođenju odgovarajućih aktivnosti prometnog redarstva Grada Pule i Prometne policije koji, osim po službenoj dužnosti, djeluju i po osnovi prijava građana. Slijedom navedenog, prometno redarstvo djeluje i na predmetnoj lokaciji. Mora se međutim napomenuti kako Grad Pula prilikom obilježavanja parkirališnih mjesta, vodi računa da se, gdje postoje prometno-tehnički uvjeti kao i inicijativa, obilježe i parkirališna mjesta za motocikle. U kontekstu rečenog naglasimo da je upravo u suradnji s Moto Clubom Twin Horn u prethodnom razdoblju Grad pokrenuo i u konačnici realizirao prometni projekt kojim su, uz već postojeća parkirališna mjesta u najvećem obimu na lokacijama u užem centru grada kao što je to kod FINE, u Smareglinoj ulici, Cisccutijevoj ulici, na parkiralištu u Flanatičkoj, na parkiralištu u Ulici Kašića Miošića, u Ulici Castropola, na novom parkiralištu Opće bolnice Pula i druga, obilježena nova 73 parkirališna mjesta za motocikle i skutere i to na Trgu Nimfej nasuprot Arene, prije ulaza na Uljanikov otok, na dvije lokacije duž Flaciusove ulice, u Flanatičkoj ulici nedaleko zgrade Istarske županije, na parkiralištu Marsovo polje u smjeru prema Trgu republike i u Nezakcijskoj ulici. Aktivnim sudjelovanjem Moto Cluba Twin Horn u pristupu rješavanja pitanja parkiranja bilo je od velikog značaja, obzirom da vozači motora najbolje znaju gdje postoje potrebe za parkiranjem motora. Iz svega rečenog može se zaključiti da Grad Pula o istome kontinuirano vodi brigu i kao takvu praksu nastavit će provoditi i dalje, a sve kako bi što je moguće više zadovoljile potrebe motorista.“

(REx/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari