Održavanje 48. Jesenskog Kupa Istre za ptičare i goniče

13. i 14. LISTOPAD 2018. NA MARLERI I PALERI
Kinološko društvo „Istra“ Pula organizator i domaćin tradicionalnog, ove godine 48. Jesenskog Kupa Istre za ptičare i goniče (bez obzira na dobnu granicu) s odstrelom  i dodjelom CACIT/CACT-HR kandidature namijenjenog domaćim i inozemnim lovcima – kinolozima, s tendencijom da Istra opet zauzme svoje opravdano mjesto u svijetu eminentnih kinologa i uzgajivača lovačkih pasmina iz cijeloga svijeta, te razvoja i jačanja lovnog turizma na istarskom poluotoku.
 
Utakmica ptičara (kontinentalnih i otočnih) odvija se u polju s odstrelom na divljač iz uzgoja (jarebica), te aporta iz vode. Utakmica goniča (uglavnom istarskih kratkodlakih i oštrodlakih goniča), odvija se u polju – lovom na zeca.
 
Okupljanje natjecatelja i sudaca je u subotu 13. listopada na lokalitetu Monte Madonna (Svetica) - Šišan u 7 sati ujutro. Mjesto održavanja Jesenskog Kupa Istre: tereni Marlere i Palere. Proglašenje pobjednika, zatvaranje manifestacije i zajednička večera u 18 sati u hotelu "Velanera" u Šišanu.
 
Suci:  DUŠAN ULJANČIĆ, SLOBODAN HRVATIN, ERMINIO JURIŠEVIĆ, MILAN ULJANČIĆ, PIO KLUN, EDI ŠARIĆ, FULVIO TITONEL, ELVIS GOSPIĆ i JURIJ RIHTARŠIČ (SLO).
 
Također, Kinološko društvo "Istra" Pula, u nedjelju 14.10.2018. organizira IPO (Ispit prirođenih osobina) za ptičare i IPO za goniče. Okupljanje natjecatelja i sudaca: lokalitet Monte Madonna (Svetica) - Šišan u 7:30 sati ujutro. Mjesto održavanja ispita: tereni Marlere i Palere.

(rex)

Facebook komentari