Održano Županijsko natjecanje iz latinskog i grčkog jezika

NA NATJECANJU SUDJELOVALO SEDAM ŠKOLA
Srednja škola Mate Balote Poreč prošlog je četvrtka bila domaćin županijskog natjecanja iz latinskog i grčkog jezika.

Sudionike su dočekali profesorica povijesti i latinskog jezika Sanja Banko Sirotić i ravnatelj Krešimir Bronić uz prigodne riječi dobrodošlice. Kulturni program vodila je učenica 3. razreda jezične gimnazije Aida Mrkaljević. U kulturnom dijelu programa nastupila je Lara Stranić s recitacijom Gustava Krkleca „Srebrna cesta“ te zbor s izvedbama „Adiemus“ i „Yellow submarine“.

Na natjecanju su sudjelovale sljedeće škole: Gimnazija Pula, Pazinski kolegij – klasična gimnazija s pravom javnosti, Talijanska srednja škola Rovinj, Talijanska srednja škola – Scuola media superiore italiana "Leonardo da Vinci" Buje, Talijanska srednja škola „Dante Alighieri“ Pula, Srednja škola „Zvane Črnja“ Rovinj te Srednja škola Mate Balote Poreč.

U kategoriji latinskog jezika za gimnazije prvo je mjesto osvojila Myriam Scabozzi s mentoricom T. Brenko Reljanović iz Talijanske srednje škole „Dante Alighieri“ Pula, drugo mjesto Gaia Banko s mentoricom M. Sciolis iz Talijanske srednje škole Rovinj i Marko Drandić s mentoricom T. Brenko Reljanović iz Talijanske srednje škole „Dante Alighieri“. Treće mjesto osvojila je Katja Marđetko s mentoricom K. Macuka.

U kategoriji latinskog jezika za klasične gimnazije prvo mjesto osvojio je Mateo Cader s mentoricom N. Kosanović iz Gimnazije Pula, drugo mjesto Julija Gerenčir s mentoricom M. Maligec i Josip Mužević, iz Pazinskog kolegija – klasične gimnazije s pravom javnosti. Treće mjesto osvojila je Ivana Kontošić s mentoricom M. Maligec iz Pazinskog kolegija.

U kategoriji grčkog jezika za klasične gimnazije prvo mjesto je osvojila Julija Gerenčir, drugo mjesto Hrvoje Vojvodić te treće Ivana Kontošić, s mentoricom M. Maligec iz Pazinskog kolegija.
(Rex)

Facebook komentari