Održano usavršavanje suradnika u području ICT tehnologija i obrazovanje odraslih

U SKLOPU KA1 ERASMUS+ PROGRAMA 'LEARNING MOBILITY OF INDIVIDUALS'
Diopter otvoreno učilište njeguje ideju cjeloživotnog učenja, kako za svoje polaznike, tako i za svoje djelatnike. Osim toga, aktivni su u praćenju inovativnih načina predavanja te nastoje kreirati suvremenu nastavu u skladu s potrebama polaznika. S tom idejom, osmislili su projekt mobilnosti u sklopu KA1 Erasmus+ programa pod nazivom „Learning Mobility of Individuals“ čiji je cilj bio usavršavanje suradnika u području ICT tehnologija i primjeni u nastavi te pružanje mogućnosti odraslim polaznicima sudjelovanja u programima obrazovanja i cjeloživotnom učenju općenito.

Na aktivnosti mobilnosti sudjelovala je djelatnica učilišta koja je stečena znanja prenijela suradnicima učilišta na radionici održanoj u rujnu 2018. godine. Na strukturiranoj radionici učilo se o upotrebi ICT tehnologija u nastavi i obrazovanju odraslih s ciljem unaprjeđenja provedbe nastave i modernizacije učilišta. S novim tehnologijama pruža se mogućnost aktivnijeg sudjelovanja polaznika, praćenje interaktivne nastave i sveobuhvatno učenje prema kojem je polaznik u središtu procesa obrazovanja.

Nove generacije zahtijevaju nove modele poučavanja stoga iz Dioptera aktivno rade na omogućavanju e-learning platforme kojom će, osim noviteta u nastavi, omogućiti obrazovanje i osobama s ruralnih područja i područja slabe prometne povezanosti.
(Rex)

Facebook komentari