Održano drugo po redu online predavanje o zdravoj prehrani

U SKLOPU PROJEKTA "ĐIR PO PULI"
„Zajutrak-zdrav početak dana" tema je drugog u nizu predavanja održanog 17. ožujka 2021. godine u sklopu projekta "Đir po Puli". Predavanje, koje je održala doktorica Olga Dabović Rac spec. epidemiolog, bilo je namijenjeno prvenstveno roditeljima predškolske i školske djece. Predavanju je prisustvovalo ukupno 104zainteresiranih korisnika web platforme zoom. Osim roditelja, odazvali su se i brojni odgajatelji i drugi zainteresirani iz Hrvatske i inozemstva.

Sudionici predavanja upoznali su se sa prednostima uzimanja zajutraka, zašto je to važan obrok, blagotvorno djelovanje na zdravlje kako djece tako i odraslih, kako započeti sa uzimanjem zajutraka. Naglašena je važnost usvajanja ove zdrave prehrambene navike još od najranije dobi a također i činjenica da roditelji i odrasli moraju pokazati svojim primjerom i tako edukativno djelovati na najmlađe.

Najzanimljiviji su svakako konkretni primjeri i recepti koje su podijeljeni sa sudionicima webinara. Radi se o primjerima koji su spravljani na susretima i manifestacijama u sklopu programa promicanja pravilne prehrane u vrtićima i školama, a posebno sa manifestacija zdravi zajutrak koju je Zavod za javno zdravstvo organizirao u nekoliko osnovnih škola, kako u Puli, tako i u drugim gradovima Istarske županije, uz uključenje vrtića i srednjih škola. Zajutrak može biti jako zabavan, maštovit i ukusan. Ponovo pozivamo sve da razmisle o uvođenju zajutraka u svoj jutarnji "đir". Vikend je idealno vrijeme za to, samo se treba malo bolje vremenski organizirati, a puno toga možemo već i večer prije pripremiti.

U sklopu projekta „Đir po Puli“, kojeg provode Grad Pula i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, održat će se 8 besplatnih webinara za roditelje predškolske i školske djece, u cilju promicanja zdravih navika kod djece i u obiteljima, tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane s posebnim naglaskom na uravnoteženi unos soli.

Tijekom ožujka 2021. održat će se još 1 webinar:

Čitanje deklaracija i aditivi u hrani – predavač: Mirjana Družetić, dipl.ing.preh.tehnologije, Služba za zdravstvenu ekologiju ZZJZ IŽ

Ako ste se pitali što znače sve one tablice, brojevi i oznake na proizvodima koje kupujete i želite naučiti kako odabrati kvalitetan proizvod ovo će predavanje dati odgovor na sva Vaša pitanja i nedoumice.

Predavanje će se održati putem Zoom platforme u srijedu, 31. ožujka 2021. godine s početkom u 18:30h. Za predavanje je potrebna prijava na https://forms.gle/zn9VDVauTnTPCroq7

(REX)

Facebook komentari