Održani 8. Dani dramskog odgoja u Puli

TRI EDUKACIJSKE RADIONICE POHAĐALO DESET POLAZNICA
U Puli su 16., 17. i 18. kolovoza održani 8. Dani dramskog odgoja koje je organizirala samostalna dramska pedagoginja Ivana Marijančić, a uz logističku pomoć UDMOSI - Udruga djece i mladih oštećena sluha Istre i njihov voditelj Aleks Tanković.

Tri edukacijske radionice pohađalo je deset polaznica, odgajateljice, učiteljice, profesorice i psihologinja iz Istarske županije. Radionice "A što u paru?", Situacijske igre i "Igrajmo priče!" dale su polaznicima puno alata za obogaćivanje njihovog kreativnog rada, brojne igre i vježbe koje potiču stvaranje kreativnih sadržaja, potiču uključivanje slušatelja priča i publike, te se kroz njih proigravaju brojne životne situacije na igriv i zabavan način.

U Puli, a i na ostalim radionicama koje Ivana Marijančić drži u Zagrebu i drugim gradovima, u pauzama radionica polaznice su diskutirale o reformi obrazovanja koja je u tijeku i spomenule da su edukacije koje su prošle u organizaciji Ministarstva obrazovanja dosta daleko od Škole za život, kako se reforma u stvari zove, a najviše vremena je posvećeno birokraciji i tehničkim stvarima. Način rada koji uključuje dramske igre i vježbe upravo jest - škola za život - jer direktno i neposredno potiče svo bogatstvo ljudskih resursa, dok pri stalnoj upotrebi tehnologije i u sjedećem položaju, osim kreativnosti na mentalnoj razini, sjajni potencijali polako zamiru. Implementacija igara i vježbi koje polaznici prolaze na radionicama Ivane Marijančić moguća je u raznim predmetima i nastavnim jedinicama, također i u kreativnom razvoju kod kuće ili u raznim društvenim okupljanjima što i jest osnovna svrha dramske pedagogije - životni razvoj, poticanje kreativnosti i škola za život.

Dramska pedagoginja Ivana Marijančić često se diljem Hrvatske odaziva na pozive ravnateljica škola i vrtića, voditeljica udruga i raznih tvrtki koji žele primjenu kreativnosti u radu, intenziviranje timskog rada i iskustveni trening u njihovoj sredini, pa se veseli već dogovorenim angažmanima u Ogulinu, Zagrebu i Kutini u novoj školskoj godini.
(Rex)

Facebook komentari