Održana prva Svečana sjednica Gimnazije

NAGRAĐENI NAJBOLJI UČENICI I NJIHOVI MENTORI
U dvorani Ekonomskog fakulteta u Puli održala se prva Svečana sjednica Gimnazije Pula na kojoj su prisustvovali svi djelatnici škole, Školski odbor, Vijeće roditelja, Vijeće učenika, Klub bivših učenika, umirovljeni nastavnici, predstavnici kulturnih, znanstvenih, obrazovnih i javnih institucija Grada te roditelji nagrađenih učenika. 

Ovom su prilikom uručena priznanja i 3D statue Gimnazije učenicima koji su se protekle školske godine istaknuli u nekom području svojim zalaganjem i radom. Priznanja su primili i najuspješniji učenici koji su postizali dobre rezultate na školskim i sportskim natjecanjima, ali i njihovi mentori,

U ime grada Pule svečanosti je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja se uvodno obratila prisutnima čestitajući im na prvoj sjednici, na uspješnoj školskoj godini i ostalim uspjesima. Rekla je kako je Gimnazija uvijek bila pojam jedne institucije znanja, znanja kojeg nose učenici, mladi,te dodala kako bez njih i njihovih učitelja, mentora, Pula ne bi bila tako istaknuto učeničko, studentsko mjesto.

U sklopu večeri bio je prikazan i video o „školi koja diše punim plućima“ kojeg potpisuju Renata Šimić i Matej Đuzel, a ravnatelj Gimnazije, Filip Zoričić podsjetio je okupljene na sve uspjehe Gimnazije krozproteklu godinu.

"U ovu školsku godinu ušli smo očekujući još jednu u nizu reformi, ali pomalo se i okrenuli sebi i temi kako da nama bude lijepo, kako da naša škola bude bolja škola. Jedan od prvih poteza, uskoro protekle školske godine, je uređenje učionice 24 u Svečanu dvoranu Ante Kusića te uređenje ulaza u školu novim vizualom i logom škole. 
Održali smo razna predavanja, proveli kampanju "Ovaj put glasam", defile maškara, Dan otv. vrata, bili smo škola muzej na jednu noć u Noći muzeja, održali Dan za kazalište, Memorijalni turnir, Tjedan novca: financijska edukacija, humanitarne akcije, Dan škole s koncertom i revijom human. karaktera, predavanja o bontonu, razne eko akcije… Revitalizirali smo unutrašnje dvorište i postavili punktove za bicikle. Održali smo prvi simpozij učenika o mozgu, prosvjedovali za klimatske promjene, ostvarili tisuće sati volontiranja, 
Bili smo domaćini festivala zavičajnosti (Gimnazija s projektom Pula u doba fašizma, rezultat čega će biti naše prvo izdanje knjige) i domaćini županijskog natjecanja iz matematike. 
Sudjelovali smo na raznim državnim natjecanjima u 12 predmeta i kategorija (nova: penjanje i veliki nog.), pobjednici natjecanja Euroscola. 
Opremili smo, uz pomoć roditelja naše škole, informatičku učionicu. Zahvaljujući drugim donatorima dobili smo novu sportsku opremu, nastavna sredstva i pomagala, namještaj te knjižni fond (gotovo 200.000,00 kn donacija) 
Nastavili stare i dogovorili nove razmjene: Assen, Pečuh, Hekinen, Brazil, Nazaret, Istanbul 
Osnovali nove Klubovi i nastavili rad postojećih: Debatni, Plesni, Dramski, Novinarski, Radio Gimna, Klub volontera, Zavičajni klub, Klub crtača, Fotoklub, Startup klub, sportsko društvo Gimnazijalac, Klub ljubitelja matematike
Opremili smo školski zbor, osnovali školski bend i gudački kvartet, 
Ove godine sudjelujemo u novi EU projektima: Erasmus projekt DETECT, EU projekt Eko lab, Eko EU projekt o održivom razviju i spremamo Erasmus sport projekt Alpe-Dunav-Jadran). Njima ćemo dodatno opremiti i kabinete i nastavnike.
Gostovanja poznatih: Paul O Grady, Boris Dežulović, Tvrtko Barun, Ivica Puljak, Damir Kedžo, ansambl LADO, književni susreti. 
Prva smo škola koja je posadila mladicu kestena Anne Frank".

Ravnatelj Zoričić kazao je i gdje vidi Gimnaziju u skorijoj budućnosti. "Ciljevi za iduće razdoblje su veliki, ali ostvarivi: dvorana, kantina, završena 3. faza žute zgrade, brendiranje škole i potpuno opremanje škole
Ali, sve ovo navedeno ne bismo mogli bez duha zajedništva, iskrenosti, povjerenja, otvorenosti, transparentnosti i samokritike, počevši od sebe samoga.
Ponosan sam i sretan što je Gimnazija danas važna institucija, koja glasom mladosti, buntovništva, kritike i poticaja upozorava, opominje, ohrabruje i doziva. Otvorili smo vrata i prozore prema zajednici i jedino tako možemo najbolje funkcionirati.", istaknuo je ravnatelj Zoričić.

Zatim je krenula dodijela  priznanja najboljim učenicima i mentorima na županijskim i državnim natjecanjima, te dodjelom priznanja za sportske uspjehe. Gimnazijalci su se pokazali aktivnim članovima lokalne zajednice uključivajući se u razne humanitarne akcije. Tako su na zadnjoj prikupljali namirnice za potrebite, u sklopu koje je svaki učenik u školu donio po jednu namirnicu koja je donirana udruzi Naš san njihov osmjeh, zajedno uz prikupljenih 2000 kuna tijekom proslave Dana škole. 

Gimnazija je ustanova s tradicijom, ove godine slavi 72. rođendan. Gimnazija Pula počela je s radom 1947. godine, a danas broji preko 600 učenika i oko 90 djelatnika. Učenici mogu izabrati jedno od tri usmjerenja: opće, prirodoslovno-matematičko i jezično, a svaku generaciju čini sedam razreda.

(REx/Foto: Elvis Malagić)

Facebook komentari