Održana manifestacija “Mirisi i okusi mrkata”

SVI POSJETITELJI MOGLI SU DEUGSTIRATI I KUPITI DOMAĆE PROIZVODE
Unatoč lošim vremenskim uvjetima i nešto manjom ponudom na otvorenom djelu manifestacije "Mirisi i okusi mrkata" u organizaciji TRŽNICA d.o.o. Pula privukla je brojne građane da degustiraju i kupe domaće proizvode svih proizvođača koji su se predstavili ove subote na pulskoj tržnici. 

Na Trgu Prvog Svibnja, pored zgrade pulske tržnice, ove subote  predstavili su se sljedeći proizvođači:

BLONDI – domaća kužina s nogu i razni drugi proizvodi,

OPG FRANJUL – suhomesnati proizvodi koji nam dolaze iz Sv. Petra,

PRŠUTARNA BANI – suhomesnati proizvodi iz Labina.

U zgradi pulske tržnice na prvom katu, svoje proizvode su također predstavili kroz degustaciju i prodaju - MARINENA DELICIJE i DEBORINA ŠKRINJICA.

Trgovina Marinena delicije nudila je proizvode od tartufa, proteinsko brašno industrijske konoplje i konopljino ulje, sok od Aronije, vrhunska istarska vina malvaziju i teran, rakije raznih vrsta i okusa, maslinovo ulje, domaće kekse bez šećera te poseban asortiman proizvoda od šumskih gljiva. Svim posjetiteljima Marinena delicije priprema degustaciju zelenog i crvenog ajvara te ajvara s gljivama. Također i degustaciu konopljinog i maslinovog ulja Mostarda iz Galižane i ulja s okusom crnog i bijelog tartufa. 

Deborina škrinjica također se ovu subotu pridružila s prigodnim prodajama i promocijom svojeg asortimana. Ideja trgovine je sačuvati i prezentirati tradiciju spremanja zimnice i raznih prerađevina isključivo s lokalnih Opg-ova i obrta ili sl. pa tako uskoro i iz vlastitog Opg-a.

U trgovini Deborina škrinjica svakodnevno je moguće degustirati pojedine proizvode, a cilj je da kupac prije kupnje može 'isprobati' i lakše izabrati što će kupiti.

Za ovu subotu, djelatnici trgovine Deborina škrinjica osmislili su par zanimljivih jela u kojima će koristiti proizvode iz svoje ponude te su ih tako bolje prezentirali potrošačima. U Deborinoj škrinjici potražite proizvode poput domaćeg octa i maslinovog ulja, meda i pahuljica ili prave domaće marmelade. Posjetitelji su također mogli degustirati najnovije proizvode te novo domaće vino i liker. (Rex/Foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari